Élet-Stílus

Vuelta: élre állt Mencsov

Az olasz Leonardo Piepoli nyerte a Vuelta a Espana kerékpáros körverseny kilencedik szakaszát. Piepollival egyedül az orosz Gyenyisz Mencsov tudta tartani a lépést, aki ezzel átvette a vezetést az összetettben.

A körverseny vasárnapi szakaszán sokáig nem történt semmi, a szombati időfutam után az összetettben vezető belga Stijn Devolder és csapata nem hagyta, hogy a riválisok közül valaki meglépjen. Voltak szökések a kilencedik etapon is, de a mezőny senkit nem engedett el pár percnél messzebbre.

Az utolsó emelkedő elején Devolder nem bírta a hegyimenők iramát, és öt percet kapott a szakaszgyőztes Piepolitól, és ezzel gyakorlatilag le is mondhatott a sárga trikóról. A hegy alján egy 15 fős csoport – benne az esélyesekkel – ellépett a mezőnytől. Először Carlos Castano és Jaime Moreno próbált meg elszakadni a meredek részen, de őket megfogták a többiek.

Ugyanez már nem sikerült Piepoli és Mencsov esetében, a két kerekes remekül összedolgozott, és jókora előnnyel érkeztek a célba. Pár száz méterrel a befutó előtt az orosz jelezte Piepolinak, hogy övé lehet a szakaszgyőzelem, Mencsovot csak az összetett érdekelte.

Bodrogi László – aki szombaton az egyéni időfutamon második lett – az 54. helyen ért célba. Hétfőn a Benasque és Estacion de esquí de Ordino Arcalís közötti 214 km-es szakasz vár a mezőnyre.

Vuelta, 9. szakasz, Huesca-Estacion de esquí Cerler, 167,6 km:
1. Leonardo Piepoli (olasz, Saunier Duval) 4:28:21 ó
2. Gyenyisz Mencsov (orosz, Rabobank ) azonos idővel
3. Ezequiel Mosquera (spanyol, Karpin) 17 mp hátrány
…54. Bodrogi László (Credit Agricole) 6:39 p h.

Az összetettben (aranysárga trikó):
1. Mencsov 33:54:46 ó
2. Vlagyimir Jefimkin (orosz, Caisse d,Epargne) 2:01 perc hátrány
3. Cadel Evans (ausztrál, Predictor-Lotto) 2:27 p h.
…114. Bodrogi 44:03 p h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik