Élet-Stílus

Felborult egy autóbusz Angliában

Valószínűleg a sofőr ittassága miatt felborult hétfő este egy távolsági autóbusz Londontól északra. A balesetnek több tucat sérültje van.

A National Express – a legnagyobb brit busztársaság – járműve a Buckinghamshire grófságbeli Newport Pagnell mellett, egy pihenőhelyre készült kihajtani az M1-es autópálya délre, London felé vezető sávjáról, amikor – még a lehajtón – az oldalára borult, miután nekihajtott a szegélykőnek.


A busz az észak-angliai Birminghamből tartott Coventry érintésével a Londont kiszolgáló Luton, illetve Stansted repülőterekre, amikor a baleset bekövetkezett. A járművön 33-an utaztak; a rendőrség szerint közülük 30-an megsérültek, hatan súlyosabban. Egyiküket mentőhelikopter szállította kórházba. A vezető a járműben rekedt; őt hétfő este a tűzoltók szabadították ki. Nem sokkal ezután a rendőrök őrizetbe is vették ittas vezetés gyanújával.



Felborult egy autóbusz Angliában 1

Több tucat utas sérült meg a balesetben (fotó: MTI/EPA)


Január első napjaiban a National Express egy emeletes távolsági buszát érte hasonló baleset, még súlyosabb következményekkel. A jármű – amely Londonból a skóciai Aberdeenbe tartott – az M4-es autópálya és az M25-ös londoni körgyűrű csomópontjában, a Heathrow repülőtér mellett borult fel; 67 utasa közül ketten meghaltak, és az összes többi utas súlyosan megsérült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik