Élet-Stílus

Primera División: jól rajtolt a Real és a Sevilla

A bajnok Real hazai pályán legyőzte az Atletico Madridot, és a királyi együttes mellett a kupagyőztes Sevilla, valamint az újonc Real Murcia is győzött a spanyol labdarúgó-bajnokság nyitó fordulójában.

Kapcsolódó linkek


spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A címvédő Real a városi rivális, a nyáron alaposan megerősített Atletico Madridot fogadta a bajnokság nyitányán, és a vendégek már az első percben megszerezték a vezetést, a fiatal argentin Sergio Agüero fejelt a hálóba. A 14. percben Raul válaszolt, szintén fejjel, majd az egyenlítő találatot előkészítő Sergio Ramos a kapufát találta el. Remek csata kerekedett a két madridi csapat mérkőzéséből (kár, hogy ezt jogi viták miatt egyetlen televízió sem közvetítette), a pontok sorsáról végül egy új fiú, Wesley Sneijder döntött egy megpattanó lövéssel.


Primera División: jól rajtolt a Real és a Sevilla 1

Biztos gyõzelemmel nyitott a Sevilla (AP)


Puerta rosszul lett

Kórházba szállították és megfigyelésre benn is tartották az éjszaka Antonio Puertát, a Sevilla labdarúgóját, aki a Getafe elleni meccsen elvesztette eszméletét. A futballista a szombat esti találkozó 35. percében esett össze a pályán. Csapattársai igyekeztek a segítségére, megakadályozták, hogy lenyelje a nyelvét. Puerta hamarosan visszanyerte eszméletét és segítséggel ugyan, de saját lábán hagyta el a játékteret. Később az öltözőben ismét elájult, újra kellett éleszteni. “Szerencsére a klub orvosai és a gépek segítségével ez sikerült. Rettenetes pillanatokat éltünk át, mert a játékos élete veszélyben volt” – idézte a csapat honlapja Jose Maria del Nido klubelnököt. Puerta az újraélesztést követően a Virgen del Rocio kórházba került, ahol azóta is intenzív osztályon kezelik. Lélegeztető gépen van, az intézmény közleménye szerint állapota nagyon súlyos. (MTI)

„Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, mely nagyon izgalmasan alakult, a szurkolók biztosan élvezték a játékot. Bár legyőztük, az Atletico veszélyes csapat, komoly meglepetéseket okozhat a bajnokságban” – értékelt Bernd Schuster, a Real Madrid nyáron kinevezett német vezetőedzője.

A Sevilla hazai pályán nehezen lendült játékba, de végül is magabiztosan verte a kupadöntőben is legyőzött Getafét. A vendégek Pablo Hernandez zseniális szabadrúgás góljával ugyan megszerezték a vezetést, ám az első félidőben Francisco Sousa és David Cortes is a kiállítás sorsára jutott. A szünet után valósággal felborult a pálya, csak az volt a kérdés, hány gólt szerez a kupagyőztes Sevilla.

Nos, négynél állt meg. Frederic Kanouté lábbal, Jesus Navas, Luis Fabiano és Alekszander Kerzsakov fejjel volt eredményes, de dicséret illeti a három gólnál bábáskodó Dudát is. Az újonc Real Murcia is győzelemmel kezdett, 2-1-re verte a vendég Real Zaragozát. A győztes találatát a nyáron szerződtetett Fernando Baiano szerezte a 68. percben. Átellenben Matuzalem, a zaragozaiak új csatára piros lappal hívta fel magára a figyelmet. A Primera División első fordulójának többi mérkőzését vasárnap játsszák.

Primera División, 1. forduló:
Sevilla-Getafe 4-1 (0-1)
Gól:
Navas (46.), Luis Fabiano (67.), Kanouté (70.), Kerzhakov (83.), ill. Pablo Hernández (2.)
Kiállítva: Sousa (22.), Cortes (43., mindkettő Getafe)

Real Murcia-Real Zaragoza 2-1 (1-1)
Gól:
Mejia (18.), Baiano (68.), ill. Oliveira (30.)
Kiállítva: Matuzalem (73., Zaragoza)

Real Madrid-Atlético Madrid 2-1 (1-1)
Gól:
Raúl (14.), Sneijder (79.), illetve Agüero (1.)

Vasárnapi program:
Athletic Bilbao-Osasuna, 19:00
Deportivo La Coruna-Almeria, 19:00
Racing Santander-Barcelona, 19:00
Real Mallorca-Levante, 19:00
Recreativo Huelva-Real Betis, 19:00
Valencia-Villarreal, 19:00
Espanyol-Real Valladolid, 21:00

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik