Élet-Stílus

Német győzelem az új Wembleyben

A magyar-olasz meccs mellett jó pár barátságos mérkőzést és Eb-selejtezőt játszottak szerda este. Az angolok kikaptak a Wembleyben, de a hollandok és az argentinok sem jártak jobban. Szarajevóban több ember megsérült, amikor a hazai és a horvát drukkerek késekkel mentek egymásnak.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

A fél kilencre kiírt bosnyák-horvát barátságos mérkőzés előtt tört ki tömegverekedés Szarajevó belvárosában. A két 40 fős szurkolói csoport a helyi rendőrség tájékoztatása szerint késekkel esett egymásnak. A Reuters úgy tudja, hogy négy horvát férfit kellett kórházba szállítani, állapotuk kielégítő. A rendőrség két szurkolót tartóztatott le. Az 5-3-as vendéggyőzelemmel záruló meccs alatt is többször összeverekedett a két tábor.

Szorul a hurok

A nap talán legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésen a németek az új Wembleyben legyőzték a Steve McClaren dirigálta angolokat. A változatos, kifejezetten izgalmas összecsapást jobban kezdték a hazaiak, és már az első helyzetüket be is lőtték: Richards ültette le Pandert a tizenhatos sarkánál a 9. percben, majd Lampardhoz passzolt, és a Chelsea ásza kilenc méterről védhetetlen gólt Lehmannak.


Német győzelem az új Wembleyben 1

Joachim Löw irányítja a csapatát (dpa)


A tavalyi világbajnokság bronzérmese egy szerencsés góllal hamar egyenlített, majd egy remekül eltalált lövéssel a vezetést is megszerezte. Előbb Kuranyi (26.) használta ki Robinson „bénázását”, és a felkínált labdát öt méterről bepasszolta, majd az angol gólnál hibázó, újonc Pander 20 méterről lőtt hatalmas gólt (40.). A fordulás után az angoloknak számtalan lehetőségük volt a góllövésre, de Owen és a becserélt Dyer sem volt képes eltalálni az üres kaput. Maradt tehát a vendéggyőzelem, és a már eddig is sokat szapult McClaren elkezdhet aggódni az állásáért.

Henryra lehet számítani

Oslóban a hazai csapat győzött, ami azért is meglepetés, mert nem más, mint az argentin válogatott látogatott el Norvégiába. Carew duplájával (11. tizenegyes/58.) verték meg a norvégok a kétszeres világbajnokot, a vendégek szépítő góljáról Maxi Rodriguez (84.) gondoskodott. A brazilok ugyan nyertek, de csak kínkeservesen sikerült legyőzniük algériai legjobbjait. A selecao góljait Maicon (62.) és Ronaldinho (81.) lőtte.

A franciák Henry góljával verték meg a szlovákokat, a spanyolok pedig nem is akartak pályára lépni Szalonikiban, mivel a Toumba-stadion gyepszőnyege leginkább egy birkalegelőre hasonlított. Egy rövid tanácskozás után a pályamunkások némileg javítottak a helyzeten, és elkezdődhet az összecsapás. A görögök Gekasz góljával megszerezték a vezetést, de Silva duplájával fordítottak a vendégek, és végül 3-2-re nyertek.

A hollandoknál nem sikerült jól Ruud van Nistelrooy visszatérése a válogatottba. A spanyol bajnokság tavalyi gólkirálya ezúttal nem szerzett gólt, az Oranje ki is kapott Svájcban. Ezen a meccsen is egy duplázó döntött, a leverkuseni Barnetta találataira csak Kuyt felelt.

—-Eredmények—-

Európa-bajnoki selejtezők:
A csoport
Belgium-Szerbia 3-2
Gól:
Dembele (9.), Mirallas (29., 87.), illetve Kuzmanovic (73., 88.)

Finnország-Kazahsztán 2-1
Gól:
Eremenko (13.), Tainio (61.), illetve Bjakov (23.)

Örményország-Portugália 1-1
Gól:
Arzumanjan (10.), illetve C. Ronaldo (38.)

D csoport
San Marino-Ciprus 0-1
Gól:
Okkasz (54.)

E csoport
Észtország-Andorra 2-1
Gól:
Piiroja (34.), Zelinski (92.), illetve Silva (87.)
Piros lap: Klavan (észt, 45.)

F csoport
Észak-Írország – Liechtenstein 3-1
Gól:
Healy (5., 35.), Lafferty (56.), illetve Frick (89.)

Barátságos meccsek:
Albánia-Málta 3-0
Anglia-Németország 1-2
Macedónia-Nigéria 0-0
Svájc-Hollandia 2-1
Skócia – Dél-afrikai Köztársaság 1-0
Szlovákia-Franciaország 0-1
Görögország-Spanyolország 2-3
Ausztria-Csehország 1-1
Dánia-Írország 0-4
Bosznia-Hercegovina – Horvátország 3-5
Románia-Törökország 2-0
Norvégia-Argentína 2-1
Lettország-Moldova 1-2
Brazília-Algéria 2-0
Elefántcsontpart-Egyiptom 0-0
Bulgária-Wales 0-1
Fehéroroszország-Izrael 2-1
Luxemburg-Grúzia 0-0
Izland-Kanada 1-1
Svédország-Egyesült Államok 1-0
Japán-Kamerun 2-0
Ghána-Szenegál 1-1
Oroszország-Lengyelország 2-2
Ukrajna-Üzbegisztán 2-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik