Élet-Stílus

Otthon kapott ötöt a Real Madrid

Fantasztikusan kezdte az idei szezont a Sevilla együttese, amely valamivel több mint egy éven belül már az ötödik trófeáját nyerte. A Spanyol Szuperkupa döntőjének második meccsén az újraformálódó királyi gárda ötöt kapott Kanoute-éktől.

Kapcsolódó linkek

realmadrid.lap.hu
sport.lap.hu

A Maliban született csatár a visszavágón háromszor is bevette Iker Casillas kapuját, a brazil Renato pedig két másik találattal fektette kétvállra az első mérkőzésen idegenben, 1-0-ra alulmaradó spanyol bajnokot. A Sevilla a két UEFA- illetve Spanyol Kupa után a Spanyol Szuperkupában is – 6-3-as összesítéssel – a csúcsra ért.

A Real Madridnál rengeteg munka vár még az új trénerre, Bernd Schusterre. A csapata a visszavágón a Bernabeu-ben értékelhetetlen teljesítményt nyújtott, az volt az embernek az érzése, hogy a Sevilla akkor lő gólt, amikor csak akar. Erre először a 17. percig kellett várni, amikor a Real védelem teljesen üresen hagyta Renatót, aki gond szerezte meg a vezetést.


Otthon kapott ötöt a Real Madrid 1

A két nyerõember: Renato (b) és Kanoute (j) (Marca)


A néhány napja leigazolt Royston Drenthe ugyan egy parádés 30 méteres bombával (videó) egyenlített, de Renato nem sokkal később ismét a vendégeket juttatta előnyhöz. Ráadásul néhány perccel az első játékrész vége előtt, a szintén friss szerzemény Pepe ügyetlenkedése miatt megítélt büntetőt Kanoute bevágta. Ezzel azonban még mindig nem volt vége az első félidőnek, Cannavaro fejesével közelebb férkőzött a bajnok.

Guti becserélésével némileg nélkül feljavult a Real játéka, és sikerült is 3-3-ra kiegyenlíteni Sergio Ramos fejesével. Ez azonban Schusternéknek még nem volt elég, hiszen az odavágón vereséget szenvedtek. A német tréner csapata azonban több gólt már nem lőtt, nem úgy mint Kanoute. A csatár a bizonytalankodó Pepe és Casillas mellett 4-3-ra módosította az állást, majd a védő piros lapja után szinte azonnal büntetett, és ezzel beállította a végeredményt.

A német tréner a mérkőzés után a ritka gyenge Real-védelmet szapuló újságíróknak ezt felelte: „Természetesen nem örülök neki, hogy öt gólt kaptunk, de biztos vagyok abban, hogy a bajnokság rajtjára összeszedik magukat a játékosaim. A védelem mellett a pálya minden részén követtünk el hibákat, és ezt a Sevilla kihasználta. Nem is a hátsó alakzattal volt bajom, sokkal inkább az zavart, hogy elől nem voltunk elég hatékonyak.”

Spanyol Szuperkupa, 2. mérkőzés:
Real Madrid-FC Sevilla 3-5
Gól:
Drenthe (24.), Cannavaro (45.), Sergio Ramos (78.), illetve Renato (17., 29.), Kanouté (37., 81., 91. az elsőt 11-esből)
Piros lap: Pepe (91. Real Madrid)

A Sevilla 6-3-as összesítéssel nyerte a trófeát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik