Élet-Stílus

Futballdiszkont: vasárnapi átigazolások

Konkrétumok helyett egyelőre a vágyak fogalmazódtak meg: Emerson az AC Milanban, Rafael van der Vaart a Valenciában folytatná karrierjét, míg Afonso Alves a Middlesbrough labdarúgója lehet.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Emerson távozni szeretne a Real Madridtól; azt szeretné, ha jelenlegi klubja elengedné őt az AC Milanhoz. „Menni akarok, most ez az elsődleges célom. A vezetők azt gondolják, hogy egy madridi játékos el sem tudja képzelni a váltást, de tévednek. Nem érzem jól magam itt, az olasz élet sokkal közelebb áll a szívemhez” – mondta a középpályás, akit szerződése 2009-ig köt a királyi klubhoz.

Néhány nappal ezelőtt úgy tűnt, a BL-győztes milánói csapat sikerül megszerezniük az ügyében, ám az utolsó pillanatban visszaléptek az átigazolástól, mondván, túl sokat kérnek érte a spanyolok.


Futballdiszkont: vasárnapi átigazolások 1

Emersont nem lehet tartoztatni (sportgate.de)



A szintén brazil Afonso Alves a Premier League-ben érdekelt Middlesbrough játékosa lehet, ő helyettesítheti majd Yakubu Aiyegbenit, aki várhatóan az Evertonhoz igazol 12 millió font körüli összegért. A hírek szerint a felek közel állnak a megállapodáshoz. Yakubu pótlására szánt brazil csatár prímőr árú az átigazolási piacon, a holland Heerenveenben tavaly 31 meccsen 34 gólt szerző 26 éves játékost elit német és török klubok is csábítják, de ő a skysports.com internetes oldal szerint a Boróba igazolhat – ha Yakubu valóban távozik.

Az ausztrál FC Sydney Juninho után újabb brazil labdarúgót igazolt: a 22 éves Patrick Da Silva egyéves szerződést írt alá új állomáshelyén. A Sydney edzője, Branko Culina biztos benne, hogy klubja jó üzletet csinált Da Silvával.

A Liverpool kölcsönadta az argentin Gabriel Palettát a Boca Juniorsnak. A 2005-ben U20-as vb-győztes védő, aki alig kapott lehetőséget az angol csapatban, nem érzi visszalépésnek, hogy Buenos Airesbe igazolt. „Egyáltalán nem történt törés a karrieremben, sőt nagyon boldog vagyok, hogy egy olyan nagy klubhoz csatlakozhatok, mint a Boca. Az elvárások hatalmasak, és én ezeknek a legjobb tudásom szerint igyekszek megfelelni” – így a játékos.

Rafael van der Vaart a Valenciába költözne, a Hamburg holland játékosa ennek újra bizonyságát adta azzal, hogy az AS című lapban a spanyol klub mezét a kezében tartva pózol. Ezzel alaposan feldühítette jelenlegi csapata edzőjét és vezetőit. A 24 éves labdarúgó sérülésre hivatkozva kihagyta a HSV Honvéd elleni UEFA-kupa-meccsét, de sokak szerint azért nem lépett pályára, hogy a Valenciában is pályára léphessen a nemtetközi kupasorozatban.

Francesco Pratali, az Empoli védője aligha lesz az őt csábító Lazio játékosa, ugyanis a jelenlegi főnöke, az Empoli első embere, Maurizio Corsi határozottan kijelentette: a 28 éves labdarúgó nem eladó, sem a Laziónak, sem másnak!

A Manchester City svéd edzője, Sven-Göran Eriksson megszelőztette, hogy az átigazolási piac augusztus 31-én esedékes zárásáig újabb játékosokat igazolna a Serie A-ból. Két játékost, Rolando Bianchit és Valerij Bozsinovot már megszerző szakember elsőszámú célpontja: a Livorno válogatott kapusa, Marco Amelia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik