Élet-Stílus

Futballdiszkont: keddi átigazolások

Kapósak a holland fiatalok az európai játékospiacon: a Real Madridban bemutatták Sneijdert és Drenthét, van der Vaartért pedig a királyi gárda mellett a Valencia is bejelentkezett. Cassano sorsa is megoldódni látszik. Tények és hírek az átigazolási piacról.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

A Real Madrid után a Valencia is bejelentkezett a Hamburger SV holland válogatottjáért, Rafael van der Vaartért. A spanyol klub 14 millió eurót ajánlott a válogatott középpályásért, akinek 2010-ig szól szerződése a német klubbal. A hamburgiak már jelezték, hogy van der Vaart nem eladó. „Ez nem pénzkérdés.” – közölte a HSV sportigazgatója. Maga a játékos ugyanakkor kijelentette, hogy mindenképpen el akarja hagyni a csapatot. „Szomorú lennék, ha maradnom kellene” – nyilatkozta egy hamburgi lapnak a 24 éves játékos.

A spanyol bajnok Real Madrid labdarúgócsapata kölcsönadta olasz csatárát, Antonio Cassanót a Sampdoria együttesének. A nehéz természetű játékostól már hosszú ideje próbált megszabadulni a királyi gárda, amely spanyol lapértesülések szerint a genovai klubbal kötött megállapodásában azt is vállalta, hogy továbbra is állja a támadó fizetésének kétharmadát (közel 3 millió eurót). Az olasz pontvadászatban legutóbb kilencedik Sampdoria részéről ugyan megerősítették az egyéves szerződés tényét, ám a részleteket nem hozták nyilvánosságra. Cassano 2005 januárjában az AS Romától szerződött a Real Madridhoz, ahol nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.


Futballdiszkont: keddi átigazolások 1

Két spanyol nagycsapat szemelte ki magának van der Vaartot (Getty)


Ausztráliába igazolt Jardel

A Middlesbrough megegyezett a Tottenham vezetőivel Mido átigazolási díjáról (az összeget egyelőre nem hozták nyilvánosságra), így a 24 éves csatár a ‘Boróban folytatja a pályafutását. Az egyiptomi válogatott labdarúgó – az orvosi vizsgálatok után – vélhetően csütörtökön írja alá a szerződését. A Spurs csapatából kiszorult játékost, aki tavaly 12 meccsen mindössze egy gólt szerzett, a Birmingham és a Sunderland is szívesen leigazolta volna.

Mario Jardel, az FC Porto labdarúgócsapatának korábbi többszörös gólkirálya a ciprusi Anorthoszisz Famaguszta együttesétől az ausztrál Newcastle Jets gárdájához igazol. A 33 éves brazil futballista pályafutása legsikeresebb éveit a portugál sztárklubnál, Portóban töltötte, ahol 1996 és 2000 között 125 tétmérkőzésen 130 alkalommal talált a kapuba. Pályafutása során kétszer bizonyult Európa legjobb góllövőjének. Jardel eddig három földrész tizenkét klubjában szerepelt.

A Lyon is beszállt a Gabriel Heinze leigazolásáért folytatott küzdelembe. A Manchester Unitedtól távozó argentin játékost a Liverpool is kinézte magának, a MU azonban visszautasította a rivális ajánlatát, holott állítólag korábban ígéretet a játékosnak arra, hogy ha valaki 6,8 millió fontot fizet érte, akkor eligazolhat. A Lyon a sérülés miatt félévre kidőlt Cris pótlására szánja az argentint, aki már megfordult a francia bajnokságban: 2001 és 2004 között a PSG játékosa volt.

Hollandok a királyi gárdánál

Josue
személyében az idei Copa Americán győztes brazillal erősített a VfL Wolfsburg. A 28 éves középpályás 2011-ig szóló szerződést kap, és másfél millió euróért hagyja el a bajnoki címvédő FC Sao Paulót. A brazil mellett Jan Simunek, a közelmúltban lezajlott kanadai U20-as labdarúgó-világbajnokságon ezüstérmes cseh válogatott kapitánya is a VfL-hez igazolt – közölte a keddi cseh sajtó. A Sparta Praha 19 éves hátvédjének 150 millió koronás (1,36 milliárd forint) vételára az ország futballtörténelmében a harmadik legmagasabb összeg, amelyet egy játékosért külföldi klub kifizetett. Ennél többet eddig csak Tomás Rosickyért és Milan Barosért adtak.

Nem kizárt, hogy rövid időn belül külföldre távozik a korosztályos válogatott csatára, Martin Fenin is. A Teplice gólzsákja csúcsformában van, ugyanis három gólt lőtt a Gambrinus liga első két fordulójában. Az ugyancsak 19 éves csatár teljesítményét vasárnap az Espanyol, a Werder Bremen, a Lazio, a Fiorentina, a Dortmund és az Austria Wien képviselői kísérték nagy figyelemmel. Frantisek Hrdlicka, a Teplice igazgatója szerint az Espanyol és az Austria már hivatalos tárgyalásokat is kezdeményezett az üzletről. A prágai sajtó úgy tudja, hogy az induló ár 200 millió korona.

Hétfőn este bemutatták Madridban Wesley Sneijdert és Royston Drenthét. A két hollandért összesen 41 millió eurót fizetett a királyi gárda az Ajax Amsterdamnak illetve a Feyenoord Rotterdamnak. Az új szerzeményeket 5000 lelkes madridi drukker fogadta a Bernabeu-ban, majd a hivatalos fotózás után mind a ketten csatlakoztak a trénerhez és a csapathoz a koraesti edzésen. A Real Madrid elnöke Ramón Calderon büszkén mutatta be Sneijdert és Drenthét az újságíróknak. „Fontos nap a mai a klub életében. Két fiatal és tehetséges játékossal erősödtünk.”

Norvég sztár az Arsenalban

Lapértesülés szerint a holland Dick Advocaat lesz az ausztrál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A Herald Sun úgy tudja, hogy az 59 éves mester az év végén, az orosz bajnokság végeztével hagyja el jelenlegi csapatát, a Zenit Szanktpetyerszburgot, és váltja Graham Arnoldot a szakvezetői poszton. Az ausztrálok ugyancsak holland irányítással jutottak ki a tavalyi világbajnokságra: akkor Guus Hiddink ült a kispadon, de ő a vb után orosz szövetségi kapitány lett. Advocaat korábban a holland és a dél-koreai válogatott élén is dolgozott, előbbivel az 1998-as világbajnokságon egészen az elődöntőig menetelt.

A Bolton trénere Sammy Lee alaposan felforgatta a csapatát a 2007/2008-as szezonra. Hétfőn Andy O’Brien megszerzésével 12-re nőtt az új szerzemények száma. A Portsmouthból érkező 29 éves hátvéd két évre kötelezte el magát a tavalyi angol pontvadászat hetedik helyezettjéhez. A felek nem hozták nyilvánosságra, hogy mennyit kellett fizetnie a Boltonnak a védőért, aki tavaly összeveszett Harry Redknappel a portsmouthi edzővel, és emiatt ritkán kapott csak lehetőséget a kezdőcsapatban.

Néhány nappal a Blackburn-Arsenal bajnoki előtt az Ágyúsok váratlanul bejelentkeztek a Roversben futballozó Morten Ganst Pedersenért. A londoni klub 7 millió angol fontot ajánlott a norvég szélsőért, aki az elmúlt három évben jó pár látványos gólt lőtt a Premier League-ben. A Blackburn hajlandó is lenne elengedni Pedersent, de csak abban az esetben, ha az Arsenal a pénz mellett még néhány játékost is felajánl. Angol lapjelentések szerint a Blackburnnek leginkább a fiatal Nicklas Bendtnerre és Mathieu Flaminire fáj a foga.

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy két év után elhagyja a Real Zaragozát Diego Milito. Az argentin játékosnak leszerződtetésekor azt ígérték a spanyol klub vezetői, hogy a teljesítményétől függően megújítják a kontraktusát, magyarul több pénzt kap. Militóra nem is lehetett panasz, hiszen két év alatt 37 gólt lőtt a La Ligában. A Zaragoza új ajánlata azonban nem nyerte el a játékos tetszését, akit már egy ideje figyel az AC Milan. Milito és ügynöke még egyszer leül tárgyalni jelenlegi klubjával, de ha nem közelednek az álláspontok akkor a BL-győztesnél folytathatja az argentin.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik