Élet-Stílus

Hajnal duplájával nyert a Karslruhe

Idegenben nyert két újonc a Bundesliga vasárnapi összecsapásain. A Karslruhe magyar középpályása Hajnal Tamás csapata egyik legjobbja volt, és nemcsak a három pontot jelentő két gólja miatt.

Kapcsolódó linkek

nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Bundesliga nyitófordulójából két meccs jutott vasárnapra. A kupagyőztes Nürnberg hazai pályán fogadta a másodosztály aranyérmesét, a Hajnal Tamással kezdő Karlsruhe csapatát. A nemzetközi porondon is érdekelt vendéglátók kezdték jobban az összecsapást, Vitteknek már a kilencedik percben a lábában volt a gól, de a szlovák csatár a kapu torkából képtelen volt bevenni a vendégkaput.

Alig volt momentuma a Karlsruhének, először a magyar játékos próbálkozott, de a 23. percben védője szorításában nem találta el kilenc méterről jól a labdát. A félidő hajrájában ismét Hajnal villant, és ezúttal a befejezés is pontos volt. Egy látványos vendégtámadás végén Mutzel tesztelte a hazaiak kapusát, akiről pont Hajnal elé pattant a labda, és az irányító középpályás gond nélkül hálóba passzolt.

A második félidőben közepén ismét egy lepattanóra érkezett a legjobbkor Hajnal. A gólt ezúttal Blazek „hozta össze”: egy veszélytelen jobb oldali beadást kiejtett a kezéből a kapus és a tíz éve Németországban focizó hazánkfia könnyedén ismételt.

A másik vasárnapi találkozón a Borussia Dortmund hazai pályán rontotta el nagyon a bajnoki rajtot. A Duisburgnak is volt egy duplázója Ishiaku személyében: a nigériai már a nyolcadik percben belőtte első Bundesliga-gólját, majd a második félidőben végleg eldöntötte a meccset a tíz éve BL-t nyerő vendégcsapat ellen.

Bundesliga, 1. forduló:
1.FC Nürnberg-Karlsruhe 0-2
Gól
: Hajnal (44., 74.)

Borussia Dortmund-MSV Duisburg 1-3
Gól:
Kringe (86.), illetve Ishiaku (8., 64.), Tararache (62., 11-esből)

Pénteki meccs:
VfB Stuttgart-FC Schalke 04 2-2

Szombati meccsek:
FC Bayern München-Hansa Rostock 3-0
Bayer Leverkusen-FC Energie Cottbus 0-0
VfL Bochum-Werder Bremen 2-2
Hannover 96-Hamburger SV 0-1
Eintracht Frankfurt-Hertha BSC 1-0
VfL Wolfsburg-Arminia Bielefeld 1-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik