Élet-Stílus

Argentin sztáredző a chilei kispadon

Az argentinok korábbi szövetségi kapitányát, az 52 éves Marcelo Bielsát nevezték ki a chilei labdarúgó-válogatott szakvezetőjének.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu


Az 52 éves argentin edző szerződése a 2010-es vb végéig szól, mivel a chilei szövetség vezetői abban reménykednek, hogy a válogatott Bielsa vezetésével kiharcolja az indulási jogot a dél-afrikai tornán.

„Elfogadta az ajánlatunkat, és készen áll arra, hogy a chilei futballért dolgozzon” – így az ország labdarúgó-szövetségének vezetője, Harold Mayne-Nicholls.

Bielsa nagy név a szakmában, a Vélez Sársfieldet és a spanyol Espanyolt is irányította, 1998 és 2004 között pedig Argentína szövetségi kapitánya volt.

A 2002-es japán-koraei világbajnokságon nagy bukott a csapattal, de a posztján maradhatott, és a 2004-es Copa Americán döntőt játszhatott, az athéni olimpiai játékokon pedig aranyérmet nyert az albicelestével.

Bielsa Nelson Acosta helyét veszi át Chilében; a szakember a 2007-es dél-amerikai kontinenstorna negyeddöntője után távozott posztjáról, miután a válogatottja 6-1-re kikapott a braziloktól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik