Élet-Stílus

Hajrában mentett pontot a Diósgyőr

A negyedik forduló nyitómeccsén az MTK idegenben döntetlenre végzett a Diósgyőrrel szemben. A végeredményt a hosszabbítás második percében állította be Elek.

Kapcsolódó linkek

magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A MTK együttese zárta a harmadik kört az élvonalbeli magyar labdarúgó-bajnokságban. Garami József csapatának csak gólnélküli döntetlenre futotta az Újpest ellen hétfőn, és a negyedik forduló első összecsapásán sem tudta begyűjteni a három pontot az UEFA-kupától hamar búcsúzó gárda.

A kezdés után a vendég MTK tűnt veszélyesebbnek, de gólt egy félóra elteltével mégis a Diósgyőr szerzett vezetést. Egy hosszú labdával ugrott ki a védők közül Victor, Lambulicsot lerázta, majd a tizenhatos vonaláról a jobb felső sarokba helyezett. Az első félidő hátralévő részében lassan csordogált a mérkőzés, az utolsó percben a rendkívülien aktív Urbán szépségdíjas góljával egyenlített a fővárosi csapat.

A fordulás után másodszor is beköszönt a fiatal játékos: a kapusról kipattanó labdát csak be kellett pofoznia. A folytatásban mind a két oldalon adódtak lehetőségek, de a rendes játékidő végéig nem változott az eredmény. A hosszabbításban aztán Elek egy szöglet után fordulásból kilőtte a jobb felsőt, és ezzel pontot mentett a csapatának.

NB I, 4. forduló:
Diósgyőri VTK-MTK Budapest 2-2
Gól:
Victor (30.), Elek (92.), illetve Urbán (45., 56.)

Szombat:
DVSC-TEVA – ZTE FC 15 ó
Paksi FC-Budapest Honvéd 17 ó
REAC-Tatabánya 17 ó
BFC Siófok-Győri ETO 19 ó
FC Sopron-Nyíregyháza 19 ó
Fehérvár FC-Vasas 19 ó

Hétfő:
Újpest FC-Gabona Trans Kaposvár 18 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik