Élet-Stílus

Elfordultak a szurkolók az FTC vezetésétől

Továbbra sincs béke az Üllői úton: a ferencvárosi drukkerek elfordultak a klub vezetésétől, mert nem értenek egyet az elmúlt időszak döntéseivel. Kifogásaikat öt pontba szedték, egyúttal kijelentették, nem tudnak a szokott módon szurkolni a csapatnak.

Kapcsolódó linkek

ftc.lap.hu
sport.lap.hu

A Ferencváros Szurkolók Szövetsége (FSZSZ) szerdán öt pontba gyűjtötte össze a kifogásait, majd közleményét elküldte az elnökségi tagoknak és a futballcsapatot működtető ZRt. igazgatótanácsának.

A szervezett szurkolói csoportok egyebek mellett illegitimnek tartják a jelenlegi vezetést, mert szerintük a választás az alapszabály megkerülésével zajlott le; emellett úgy vélik, hogy „a Ferencváros vezetésében diktatórikus vezetési módszerek uralkodnak, egy szűk klikk nem enged betekintést semmilyen, a Ferencvárost közvetlenül érintő ügybe sem, az elnökséget szavazógépként használja”.

A szurkolók azt is sérelmezik, hogy Rieb György elnök az elnökséget megkerülve egyezett meg Kisteleki Istvánnal, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökével. „Rieb behódolt Kisteleki MLSZ-ének, és ezzel feladta a Ferencváros önvédelmi küzdelmét. Paktumával megalázta a szurkolókat és meggyalázta a címerünk három E (erő, erkölcs, egyetértés) betűjét” – áll a közleményben. Az FSZSZ továbbá kifogásolja, hogy a zöld-fehér klubhoz diósgyőri közvetítéssel érkeztek afrikai játékosok („a csapatot maffia érdekeknek rendelik alá, kétes érdekcsoportoknak adva hatalmat, döntési jogot játékospolitikai kérdésekben is, a Diósgyőr fiókcsapatává degradálva legendás klubunkat”), továbbá a szurkolói szervezet szerint a ferencvárosi vezetők nem szólaltak fel az MLSZ „több ponton kétséges jogszabályi és alkotmányos hátterű” rasszizmus ellen meghirdetett zérótolerancia-kiáltványával szemben, azaz az egyesület „ismételten nem állt ki a szurkolók alapvető jogai mellett”. A közlemény aztán a következőképpen zárul: „nem kívánunk önökkel együttműködni, továbbá szurkolásunkkal sem tudjuk az eddig megszokott módon támogatni a Ferencváros csapatát”.


Elfordultak a szurkolók az FTC vezetésétől 1

A szurkolóknál betelt a pohár (MTI)



Az MTI szerette volna megkérdezni Magyar Balázst, az FSZSZ elnökét, illetve Boros Bánk Levente alelnököt arról, hogy milyen lépéseket kíván tenni az FSZSZ, de egyikük sem volt elérhető. A Ferencvárosi Torna Club pedig a közlemény tanulmányozása után kíván csak reagálni. Igaz, az MLSZ-szel kötött béke kapcsán Takács Tibor elnöki tanácsadó, a klub elnökségének és az FTC ZRt. igazgatótanácsának tagja azt azért elmondta: érthető, hogy nem mindenkit töltött el örömmel, hogy megállapodás született a felek között, hiszen az Ferencváros sokáig nyerő pozícióban volt, ám a jelenlegi helyzetben a jogi és gazdasági dolgokat figyelembe a kiegyezés volt a legracionálisabb döntés.

„A Scarborough mellett a klubunkkal kapcsolatban álló többi befektetőjelölt is határozottan leszögezte, hogy a klub jövőbeli érdekei miatt az MLSZ-el való megállapodást tartanák a helyes lépésnek a perek továbbvitele helyett” – mondta Takács az ftc.hu-n. A sportnapilap mai számában közli, hogy a Scarborough elindul az ingatlantenderen, és a britek hamarosan vegyes vállalatot alapítanak, azon keresztül támogatnák a Ferencvárost, amíg a tulajdonviszonyok nem rendeződnek. Sikeres pályázat esetén 2010-re 30 ezres stadiont építenének, irodaházzal, lakóépületekkel, bevásárlóközponttal, mélygarázzsal. Ez a jövő, a szép a ferencvárosi jövő, ám ami a jelent illeti: a csapat vasárnap a BKV Előre ellen kezdi meg bajnoki szereplését…

…megint a másodosztályú pontvadászatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik