Élet-Stílus

Az edzők szerint is a Bayern a favorit

A német Bundesligában dolgozó vezetőedzők szerint a nyáron nagybevásárlást tartó, 70 millió eurót költő Bayern München az első számú esélyese a hétvégén kezdődő új pontvadászatnak.

Kapcsolódó linkek

nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Bundesliga csapatait irányító 18 szakvezetőből 11 gondolja úgy, hogy ebben az idényben nem lehet megállítani a Bayern Münchent, amely a nyáron 70 millió eurót költött erősítésre, többek között a francia Franck Ribéryt, az olasz Luca Tonit és a tavalyi vb gólkirályát, Miroslav Klosét is leszerződtette.

Négy tréner szerint a Schalke, Stuttgart, Werder Bremen, Bayern München kvartettből kerül ki a végső győztes – egy edző a Hamburgot is ehhez a körhöz sorolta –, míg ketten egyedüli favoritként jelölték meg a brémaiakat. Érdekesség, hogy önmagában a VfB Stuttgart címvédésére senki sem tippelt.

Kétségkívül meglepetés lenne, ha a Bayern nem szerezné meg a 21. bajnoki címét, bár az is igaz, hogy hiába iskolázta le a riválisait a Ligakupában, kedd este a harmadosztályú Burghausen elleni kupameccsen kiderült, még nem állt össze teljesen a csapat, a Bayern a szerencséjének, illetve a büntetők során remeklő Oliver Kahn klasszisának köszönheti a továbbjutását. És ha már fentebb a nagybevásárlást említettük, tegyük hozzá, hogy értők szerint Ribéry leigazolása volt a legjobb fogás, sokan azt állítják, hogy „ő lehet a német bajnokság új csillaga”.

„Nem akarok a csapat szupersztárja lenni, nem ezért jöttem ide, hogy csillogjak, hanem hogy keményen dolgozzak. Szeretném jól érezni magam, és remélem, a rajongóknak is sok örömet szerzek. Magamnak pedig egy trófeát kívánok” – mondta a Marseille-től szerződtetett labdarúgó. A rekordbajnok Bayern München egyébként idén nemcsak a Bundesliga győztesének járó salátástálra, hanem a Német Kupára, valamint az UEFA-kupára is feni a fogát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik