Élet-Stílus

Második tornáját nyerte az Arsenal

Az Arsenal nyerte az amszterdami barátságos tornát. A londoniak a házigazda Ajax legyőzésével remek időszakot zártak, hisz a múlt hétvégén az Emirates-kupát is elhódították.

A holland tornán Arséne Wenger tanítványai előbb a Lazio együttesét múlták felül, majd az Ajax ellen úgy léphettek pályára, hogy csak győzelem esetén érnek révbe, hisz az amszterdamiak korábban simán elintézték az Atléticót.

Az Emirates-kupán a Paris SG-t és az olasz bajnok Internazionalét egyaránt 2-1-re legyőző „ágyúsok” remek mérkőzést játszottak a házigazdákkal – s bár egy holland gól döntött, ennek az angol táborban örültek jobban. A kiegyenlített találkozó hajrájában a múlt vasárnap is remeklő Robin van Persie ért oda a kapu elé, s váltotta gólra Gael Clichy passzát.

Az Arsenal formája sokat ígér az angol bajnoki rajt előtt.

Az előző nap két vesztese közül az Atlético pakolhatott felszabadultabban, hisz a madridiak a „bronzmeccsen” legyőzték a kedveszegett Laziót. Javier Aguire számára külön öröm, hogy a Real Madridtól elhalászott Reyes a jelek szerint kiválóan beilleszkedett csapatába, a támadó középpályás egy góllal és egy gólpasszal rukkolt elő.

Amszterdami torna, 2. nap

Arsenal-Ajax 1-0 (0-0)
Amszterdam, ArenA, 30 ezer néző.
Gól: Van Persie (87.)
Arsenal: Lehmann – Clichy, Eboue, Toure, Gallas – Sagna (Hoyte, 86.), Denilson, Flamini, Hleb, Rosicky (Da Silva, 62) – Van Persie (Traore, 90.).
Ajax: Stekelenburg – Heitinga, Colin, Vermaelen, Ogararu – Maduro (Donald, 76.), Emanuelson, Van Der Wiel (Rommedahl, 24.), Sneijder – Bakircioglu, Huntelaar.

Atlético Madrid-Lazio 3-1 (1-0)
Amszterdam, ArenA, 30 ezer néző. Vezette: Bossen (holland)
Gól: Braulio (38.), L.Garcia (65.), Reyes (69.), illetve Mauri (66.),
Atlético: Franco – J.Lopez, Zé Castro, Eller Pernia – Maniche, Luccin (R.Garcia, 60.) – Reyes, M. Rodriguez (Mista, 61.) – Simao (L.Garcia, 46.; Costinha, 80.) – Braulio.
Lazio: Berni – De Silvestri (Zauri, 59.) Diakitè, Cribari (Stendardo, 75.) Kolarov – Mudingayi, (Firmani, 56.), Ledesma, Manfredini (Pandev, 46.) – Mauri – Del Nero (Mutarelli, 61.), Rocchi.

Korábban: Ajax-Atlético 2-0; Arsenal-Lazio 2-1

Végeredmény: 1. Arsenal 6 pont, 2. Ajax 3 (2-1), 3. Atlético 3 (3-3), 4. Lazio 0.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik