Élet-Stílus

Vita Barcelonában: kell-e az ázsiai túra?

Kisebb vita alakult ki Barcelonában a játékosok és a vezetők között. A labdarúgók szakmai szempontok miatt ellenzik az ázsiai túrát, a vezetők persze a profit érdekében erőltetik a távol-keleti kalandot.

Kapcsolódó linkek


spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A spanyol ezüstérmes két felkészülési meccset játszik Kínában, egyet pedig Japánban, majd augusztus 11-én, két héttel a Primera División rajtja előtt tér vissza Spanyolországba. A katalán játékosok szakmai okokra hivatkozva eltekintenének a túrától, a csapat véleményét a francia Lilian Thuram osztotta meg.

„Szerintünk az ázsiai túra nem szolgálja a felkészülésünket a szezonra, persze manapság a nagycsapatok programját más szempontok is befolyásolják” – magyarázta a kiváló védő.

Joan Laporta elnök erre úgy reagált: két évvel ezelőtt is Ázsiában készült fel a csapat, és az év végén a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is megnyerte. A klub első embere ehhez azt is hozzátette, a tavalyi amerikai és mexikói túra helyett kevésbé fárasztó programot kötött le az idén az együttesnek.

A labdarúgók által élesen kritizált ázsiai túra létjogosultságát nyilván elsősorban a várható profit magyarázza. A hírek szerint az utóbbi években megsokszorozódott a Barcelona-szurkolók száma a Távol-Keleten, és a túra során még inkább fellendülhet a klub címerével ellátott ajándéktárgyak forgalma. Szintén nem mellékes, hogy a kínai és a japán meccseket további 70 országban közvetítik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik