Élet-Stílus

Kapussors: Végh a pokolban, Tóth a mennyekben

Menny és pokol. Az MTK együttese Végh Zoltán hibájából kapott góllal esett ki az UEFA-kupa első selejtezőkörében, míg a Honvédnál hősként ünneplik a tizenegyesek során parádézó Tóth Ivánt.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

Végh Zoltán a magyar mezőny egyik legrutinosabb és legjobb kapusa, a jereváni UEFA-kupa-meccsen azonban nagyot hibázott, kicsúszott a kezéből a labda, és ezért góllal fizetett az MTK, amely 1-0-ra kikapott az FC Mikától, így 2-2-es összesítéssel, idegenben rúgott góllal kiesett. „Kimozdultam egy előreívelt labdára, voltak körülöttem, de senki sem zavart. Az utolsó pillanatban azonban eltávolodott tőlem a labda, ezért nem tudtam rendesen megfogni, kicsúszott a kezemből…” – nyilatkozta Végh, aki pénteken még mindig a jelenetsor hatása alatt volt.

Álmatlan éjszakák

„Lejátszottam már magamban ezt a bizonyos szituációt úgy milliószor. Nehezen dolgozom fel, ami történt, egy-két éjszakám biztos álmatlanul telik, és sokáig bennem marad még ez a hiba. A legrosszabb, hogy én már nem javíthattam, a társaknak kellett volna feledtetnie a bakimat egy góllal. De sajnos nem sikerült betalálnunk. Kínos ez a kiesés, még úgy is, hogy a Mika csütörtökön jó csapat benyomását keltette” – magyarázta az FN-nek a szomorú kapus. Persze nem illik Végh nyakába varrni a kiesést, már csak azért sem, mert a kinti meccsen a bíró egy szabályos góltól fosztotta meg az MTK-t, s azt se feledjük, hogy a hazai felvonás utolsó perceiben Mladen Lambulics elpuskázott egy tizenegyest.


Kapussors: Végh a pokolban, Tóth a mennyekben 1

Végzetes volt Végh Zoltán bakija (MTI)



Az UEFA honlapja is dicséri Tóth Ivánt

Teljesen más lelkiállapotban volt pénteken a Honvéd hőse, a rossz közérzettel, hányingerrel védő, ám a büntetőpárbajban három lövést is bravúrosan hárító Tóth Iván, akit az UEFA honlapja az „éjszaka hősének” nevezett. A 36 éves kapus klubja weboldalának elmondta, egy ütközés során gyomron találták, talán lejött volna, ha van még cserelehetősége Supka Attila vezetőedzőnek.

„A csapatorvosunk ott sétálgatott mögöttem, hogy ha rosszul leszek, rögtön segíthessen. A csapattársaim pedig már azon gondolkodtak, melyik játékos ugrik be a helyemre, ha arra kerülne a sor.” Tóth később aztán jobban lett, és remekelt a szétlövésben, két „meccslabdát” is fogott, azaz kulcsfontosságú lövéseket hárított. „Végig nyugodt voltam, egy-két tizenegyest mindig kivédek. Én mindvégig teljesen biztos voltam a továbbjutásunkban” – árulta el a hálóőr.


Kapussors: Végh a pokolban, Tóth a mennyekben 2

Tóth Iván megmentette a Honvédot (MTI)


A moldovai Nistru Otaci elleni tizenegyespárbaj végül a kilencedik körben dőlt el a magyar gárda javára. A kispestiek a következő fordulóban a Hamburggal találkoznak. Minden bizonnyal a németek ellen is szükség lesz Tóth bravúrjaira.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik