Élet-Stílus

Futballdiszkont: csütörtöki átigazolások

Gabriek Heinze ügyében még a héten döntés születhet, Martins kikosarazta az Arsenalt, Vaskó az angol másodosztyálban folytatja, a Barcelona pedig a Chelseatől igazolhat. Tények és hírek az átigazolási piacról.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu

Hiába erőlködött az Arsenal együttese, biztosnak tűnik, hogy nem Obafemi Martins fogja pótolni a Barcelonába távozott Thierry Henry-t. A Newcastle nigériai támadója ugyanis a hírek szerint rövidesen meghosszabbítja a szerződését a Szarkákkal. Martins az elmúlt szezonban 17-szer volt eredményes a Premier League-ben, és a 22 éves játékost semmiképpen nem szeretné elengedni a csapata. „Tárgyalunk a klub vezetőivel, egyelőre csak ennyit mondhatok. Szívesen maradnék, és az sem zavarna, ha nem lenne állandó helyem a kezdőben.” – nyilatkozta a csatár, akinek komoly riválisai (Viduka, Owen) vannak a poszton.

A brazil Internacional fiatal tehetségét, Alexander Patót több európai elitklub (Internazionale, Chelsea, AC Milan, Real Madrid) is vinné, döntés két héten belül várható. „Semmi értelme nincsen annak, hogy még egy évet maradjon az Internacionalnál. Szeretnénk minél hamarabb pontot tenni az ügy végére, mert a bizonytalanság senkinek sem jó.” – nyilatkozta Pato édesapja, aki rövidesen Európába érkezik, hogy tárgyaljon az érdeklődőkkel a fiatal csatár sorsáról.


Futballdiszkont: csütörtöki átigazolások 1

Martins hamar beilleszkedett Angliában (AP)


Újpestről Angliába

Családi okok miatt távozhat a Newcastle-ből Kieran Dyer, aki már le is ült tárgyalni a West Ham United képviselőivel. Az angol válogatott játékost elengedte a csapata, miután a két klub megállapodott az anyagi kérdésekben. Angol lapjelentések szerint a West Ham először 4 millió angol fontos ajánlatot tett, amit a Szarkák nem fogadtak el, ám mostanra a jelek szerint sikerült megegyezni. A pontos összeget a felek nem hozták nyilvánosságra. A középpályás azért szeretne váltani, hogy közelebb lehessen Ipswichben élő családjához.

Az angol másodosztályban szereplő Bristol City-nél folytathatja pályafutását Vaskó Tamás, az Újpest hátvédje. Az angol klub és az UTE vezetői a szerződés részleteiben már megállapodtak, várhatóan valamikor jövő héten írják alá a megállapodást a felek. Vaskó nemrég a Southampton csapatánál vett részt tesztelésen, és ekkor figyeltek fel rá a Bristol képviselői.

A 100%Fradi információi szerint Balog Zoltánt szerződtette a Viborg. Erről a dán élvonalbeli klub hivatalos honlapja is beszámolt, így hivatalosnak tekinthető a Fradi-játékos klubváltásáról szóló információ. A 29 éves védőt még télen tesztelte a Viborg, amely akkor is szerződést kínált Balognak.

A Barcelona hamarosan hivatalosan is bejelentkezik a Chelseanél, hogy leigazolják az elmúlt szezonban többnyire csak a kispadon helyet kapó francia világbajnok Claude Makelelét. Francia lapjelentések szerint a londoni csapat nem is állna a 34 éves veterán útjába, hiszen a védekező középpályás poszton John Obi Mikel, Mickaël Essien és Lassana Diarra elsőbbséget élvez Jose Mourinhónál. A katalánoknál viszont pont ezen a poszton kellene erősítenie, Thiago Motta és Edmilson ugyanis biztosan távozik a klubtól.

Rövidesen eldől Heinze sorsa

A Real Madrid új trénere, Bernd Schuster több új játékossal erősítené meg a spanyol bajnok keretét. A Marca információi szerint a legújabb kiszemelt a Porto középpályása, Lucho Gonzalez. Mélyen zsebébe kellene nyúlnia a királyi gárda vezetőinek, hiszen a focistának még érvényes szerződése van a portugál klubbal, és csak 25 millió euró ellenében lehetne kivásárolni. Az argentin válogatott Gonzalez ügynöke a héten Madridba utazott, ahol a sportigazgató Predrag Mijatoviccsal tárgyalt.

Várhatóan még ezen a héten eldől, hogy Gabriel Heinze hol folytatja a pályafutását. A Manchester United argentin játékosának feltehetően nem lenne állandó helye a csapat kezdőjében, ezért a 29 éves védő távozna. A Liverpool hajlandó is lenne kifizetni a kért 6,8 millió angol fontot, de Fergusonék már jelezték, hogy nem adják el egy közvetlen riválisnak Heinzét. Olasz lapjelentések szerint a Juventus is kinézte magának az argentint. „Sokszor a játékos tudja meg utolsóként, hogy hol fog játszani. Több klub is érdeklődik, és a hétvégére kiderül, hogy a következő szezonban hol focizom.” – nyilatkozta Heinze.

A Juventus Heinze ügyében egyelőre kivár, az uruguayi válogatott Diego Godin esetében azonban még csütörtökön döntés születhet. A védő már bejelentette jelenlegi klubjánál, a Club Nacional de Football of Montevideónál, hogy távozik, és lapjelentések szerint a Real Madridot és az Interazionalét kikosarazva a másodosztályból felkerült torinói klubnál folytathatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik