Élet-Stílus

Kiengedték a gyilkossággal gyanúsított szurkolót

Kiengedték a vizsgálati fogságból Antonino Filippo Spezialét, azt az olasz futballszurkolót, akit azzal gyanúsítanak, hogy február 2-án, a Catania-Palermo bajnoki mérkőzés után megölt egy rendőrt.

Kapcsolódó linkek

foci.lap.hu
sport.lap.hu


Az ártatlanságát hangoztató Antonino Filippo Speziale azért került szabadlábra, mert az őrizetbe vételekor még kiskorú volt. Haza azonban nem térhetett, egy fiatalok számára létrehozott intézetbe költözött.

A huligán eddig csak annyit ismert be, hogy jelen volt a rendbontásnál, de azt továbbra is tagadja, hogy köze lenne Filippo Raciti halálához. A rendőrt egy letépett mosdókagylóval találták el, és az orvosok már nem tudtak rajta segíteni. A botrány kapcsán 41 embert, köztük 15 kiskorút vettek őrizetbe.

Az olasz szövetség július 30-ig kitiltotta a nézőket a szicíliai csapat hazai találkozóiról, majd a bíróság ezt áprilisban gyakorlatilag annullálta, ugyanakkor a belügyminiszter visszaállíttatta az eredeti büntetést.

A végső határozat értelmében a Catania semleges pályára kényszerült pályaválasztóként is, mert stadionja nem felelt meg az eset után megszigorított biztonsági előírásoknak, ugyanakkor már nem kellett zárt kapuk mögött lejátszania a bajnoki mérkőzéseit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik