Élet-Stílus

Argentína az U20-as világbajnok (videó)

Az argentin labdarúgó-válogatott nyerte a Kanadában rendzettt U20-as világbajnokságot, miután a döntőben 2-1-re jobbnak bizonyult a cseheknél. A bronzérmeket a chileiek nyakába akasztották.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Kapcsolódó videó
A mérkőzések összefoglalói

Az argentin csapat 1-0-s hátrányból fordított a döntőben. A 60. percben Martin Fenin egy pazar góllal a cseheknek szerzett vezetést: jobbal átvette, fordulásból, ballal pedig a jobb alsóba lőtte a labdát. Ám nem sokkal később jött a válasz: egy hosszú indítást követően Sergio Aguero gurított kapuba.

A fináléban a dél-amerikiak domináltak, többet lőttek kapura, valamint többet is birtokolták a labdát, mint az ellenfeleik, és négy perccel a lefújás előtt góllá is érett a fölényük. Igaz, a cseh kapus, Radek Petr ügyetlenkedése is kellett ahhoz, hogy Mauro Zarate a balösszekötő helyéről a jobb, azaz a rövid sarokba lőhesse a labdát. Argentína ezzel a legutóbbi hét U20-as vb-n az ötödik sikerét aratta, összesen hatodik alkalommal foglalta el a korosztály futballtrónját.

Az Ausztria– Chile bronzmérkőzésen egyetlen, ám nem akármilyen gól döntött: az első félidő végén Hans Martínez egy jobboldali beadás után akrobatikus mozdulattal lőtt a kapu bal oldalába, ezzel a dél-amerikai csapat állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A következő U20-as korosztályos világbajnokságot 2009-ben, Egyiptomban rendezik.

U20-as világbajnokság, döntő:
Argentína-Csehország 2-1 (0-0)
Gól:
Aguero (62.), Zarate (86.), ill. Fenin (60.)

A 3. helyért:
Chile-Ausztria 1-0 (1-0)
Gól:
Martínez (45+1.)
Kiállítva: Madl (68., Ausztria)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik