Élet-Stílus

Kétgólos hátrányból fordított az Újpest

Szombaton is két mérkőzést rendeztek a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság nyitófordulójában. Az UTE a Siófok otthonában szerzett három pontot, a Kaposvár és a Sopron nem bírt egymással.

Kapcsolódó linkek

magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A másodosztályból felkerült Siófok rendkívülien koncentráltan játszott az első félidőben a bajnokság egyik esélyese ellen. Az Újpest ugyan mezőnyfölényben játszott, de a kapu előtt többnyire megállt a tudomány. A hazaiak ezzel szemben remekül használták ki kevés helyzetüket. Már a harmadik percben a Siófoknál volt az előny, sőt a 20 percben már két góllal ment a 10 ezer lelkes néző által előrehajtott vendéglátók.

A félidő hátralévő részében már nem változott az eredmény. A fordulás után szinte azonnal szépített az Újpest, és innentől kezdve teljesen beszorították a hazaiakat, akik néhány kósza kontrától eltekintve végig védekeztek. Negyedórával a lefújás előtt kiegyenlített a fővárosi együttes, amely aztán a hajrában mindent egy lapra feltéve rohamozott. Ennek meg is lett az eredménye, és még kétszer eredményes volt az Újpest Rajczi révén.


Kétgólos hátrányból fordított az Újpest 1

Szombaton is volt vízszünet (MTI)


A másik mérkőzésen a Kaposvár fogadta a Sopront és a román Cosmin durva szabálytalansága után (felrúgta Szakály Dénest) már a 8. percben emberelőnybe került a házigazda az évadnyitón. A vezetést mégis a vendégek szerezték meg a 34. percben, Sira 15 m-es, szerencsés lövésével. A szünet után egyértelműen fölényben játszott a somogyi együttes és sorra alakította ki helyzeteit és az 55. percben Szakály P. bombagóljával egyenlített.

A találkozó utolsó részét végigtámadta a Kaposvár, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak. A 85. percben a hevesen reklamáló soproni edzőt, Détári Lajost a játékvezető elküldte a kispadról. A kaposváriak, ha helyzeteik töredékét kihasználják, magabiztos győzelemmel kezdhették volna az új évadot, így azonban maradt a döntetlen.

NBI, 1. forduló:
Gabona Trans Kaposvár-FC Sopron 1-1
Gól:
Szakály P. (55.), illetve Sira (34.)
Kiállítva: Cosmin (8.)

BFC Siófok-Újpest FC 2-4
Gól:
Tusori (2.), Homonyik (20.), illetve Foxi (50.), Nagy O. (75.), Rajczi (77., 96.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik