Élet-Stílus

Rajtol a bajnokság – meg lehet állítani a Debrecent?

Pénteken 19 órakor két mérkőzéssel veszi kezdetét a labdarúgó NB I 2007/08-as idénye, melynek legnagyobb kérdése, hogy a Debrecen sorozatban negyedszer is megnyeri-e a bajnokságot.

Kapcsolódó linkek

magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A holtidőben meglehetősen nagy volt a mozgás az átigazolási piacon, a csapatok nagybevásárlást tartottak, rengetegen cseréltek klubot, ám hogy a legatyásodott magyar labdarúgásban mennyi pénz folyt el újak szerződtetésére, rejtély, hiszen a nyugati szokásokkal ellentétben hazánkban nem illendő pénzről beszélni, a transzferárakat hétpecsétes titokként kezelik.

Az viszont tisztán látszik, hogy a korábban szakmai körökben nagy tetszést kiváltó fiatalítási szándék buborékként pukkant el. A csapatok ígéretek helyett többségében olyan játékosokat igazoltak, akik már bizonyítottak (legalábbis magyar mércével mérve), másfelől a külföldi légiósok is újra igen kapósak voltak.


Rajtol a bajnokság – meg lehet állítani a Debrecent? 1

A bajnokcsapat (MTI)


Honlapunk szerint a legjobb anyagi körülmények között lévő magyar labdarúgóklub, a bajnok Debrecen diadalát hozta az „átigazolási verseny”, és a 2007/2008-as szezonban is a Lokin keresztül vezet az út a bajnoki győzelemig. Zombori Sándor a Sport tévé szakkommentátora is hasonlóan vélekedik. „Első ránézésre azt kell, hogy mondjam, ismét a Debrecen az elsőszámú bajnokaspiráns. Remekül igazoltak, és a csapat továbbra is egységesnek tűnik. A bajnoki cím sorsába a véleményem szerint az Újpest, a ZTE és az MTK szólhat bele. Bár ez utóbbi csapat még nagyon fiatal, ahogy ez az UEFA-kupa első selejtező-fordulójának odavágóján be is bizonyosodott. Ígéretes fiatalokkal van teli a keret, de a rutintalanságuk sokba kerülhet.”

Az Újpest szakítva az eddigi hagyományaival nem fiatalokat szerződtetett le a holtszezonban, hanem inkább kipróbált harcosokat csábított a Megyeri útra. „Kérdéses, hogy ezzel mire mennek a következő idényben. A ZTE pedig talány számomra, egyelőre nem tudni, hogy mire lesznek képesek az új trénerrel.” – nyilatkozta lapunknak Zombori. A külföldi szakvezetőknek idáig nem túl sok babér termett a honi labdarúgásban, a Németországból érkező Slavko Petrovic ezen drákói módszerekkel változtatna. A zalaegerszegiek kerete is alaposan átrendeződött, az első néhány forduló után már feltehetően képet kaphatunk arról, hogy mire képes az együttes.

Nem tartja közvetlen bajnoki címre esélyesnek a Debrecen mellett talán a legstabilabb hazai csapatot, a Budapest Honvédot Zombori: „A dobogóért harcban lehetnek, de a véleményem szerint kell még egy kis idő ahhoz, hogy összeérjenek.” Az első négy hely valamelyikére odaérhet a Vasas is, és az egykori válogatott labdarúgó véleménye szerint a Paks lehet az idény meglepetéscsapata – nem elsősorban Tököli érkezése miatt. „Láttam jó néhány mérkőzésüket, és az ő játékukon érződik, hogy küzdeni akarnak és sikerre éhesek. A kiesés réme elsősorban a két feljutót (Siófok, Nyíregyháza) veszélyezteti, de a Kaposvár és a REAC sem érezheti magát biztonságban.” – mondta Zombori.

A négynapos első fordulóban a címvédő vasárnap a keleti rivális Diósgyőr vendége lesz. A Loki megállítására leginkább esélyesnek tartott csapatok közül az Újpest az újonc Siófokhoz, a kupagyőztes Budapest Honvéd a REAC-hoz látogat, míg a legutóbb második MTK Budapest a Fehérvár FC-t fogadja.

Az NB I 1. fordulójának programja:
Péntek
Vasas-Tatabánya 19 ó
ZTE FC-Paksi FC 19 ó

Szombat
Gabona Trans Kaposvár-FC Sopron 19 ó
BFC Siófok-Újpest FC 19 ó

Vasárnap
Diósgyőri VTK – DVSC-TEVA 18 ó
REAC-Budapest Honvéd 18 ó

Hétfő
MTK Budapest-Fehérvár FC 18 ó
A Nyíregyháza-Győri ETO FC mérkőzést elhalasztották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik