Élet-Stílus

Jordán egy ideig igazgató marad

Ősszel pályázatot ír ki az OKM a Nemzeti Színház igazgatói tisztjére – jelentette be Hiller István a színház jelenlegi vezetőjével tartott hétfői találkozón. A kulturális miniszter bejelentette, hogy nem tervezik összevonni, sem eladni a Pesti Magyar Színházat és a Nemzeti Színházat.

A találkozón valamennyi résztvevő egyetértett abban, hogy a Nemzeti Színház megkérdőjelezhetetlen része a nemzeti kulturális intézményeknek, ezek körének meghatározásakor ezt egyértelműen rögzíteni kell.

Az egyeztetésen a tárca vezetője egyértelművé tette, hogy még az ősszel pályázatot ír ki az év végével megüresedő igazgatói posztra, bár ez nem lenne kötelezettség a minisztérium számára, hiszen a Nemzeti Színház jelenleg részvénytársaságként működik.

A pályázati kiírás elvárásainak megfogalmazásában Hiller István partnerséget ajánlott a színház delegációjának: azt kérte, hogy a tárca kulturális szakállamtitkárságával együttműködve dolgozzák ki a következő vezető legfontosabb feladatainak listáját. A felkérést és a partnerséget a Nemzeti társulatának tagjai örömmel üdvözölték és elfogadták. A jelenlévők ugyanakkor egyetértettek abban, hogy az új igazgató kiválasztásáról szóló végső döntés felelőssége kizárólag a miniszteré.

A Jordán Tamás vezette delegáció tagjai és a kulturális miniszter abban is egyetértett, hogy a Nemzeti Színház szakmai munkájának folyamatossága és színvonalának töretlen megőrzése érdekében szükséges egy olyan átmeneti időszak, amelyben a leköszönő igazgató együtt dolgozhat a majdani pályázat nyertesével.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium épületében délután megtartott tárgyaláson a szakminiszter arról tájékoztatta Jordán Tamás igazgatót és munkatársait, hogy nincs terv a Pesti Magyar Színház és a Nemzeti Színház összevonására, sem pedig bármelyik intézmény épületének eladására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik