Élet-Stílus

Olvasóink szerint Kaká az idény játékosa

A FigyelőNet összeállította az európai topligákban játszó futballisták alakulatát a 2006/2007-es szezon zárásával. Ezután arra voltunk kíváncsiak, hogy az olvasóink szerint ki volt a legjobb. Az eredmény egyértelmű, a voksok fele a BL-győztes Kakára érkezett.

Kapcsolódó linkek

acmilan.lap.hu
sport.lap.hu

A FigyelőNet négy napig futó szavazásán az általunk legjobbnak látott öt játékos közül választhattak az olvasóink, akik saját jelöltjeiket is megírhatták. A voksolást toronymagasan, a 2134 szavazat közel felével (1056) az AC Milannal Bajnokok Ligáját nyerő brazil Kaká kapta. Második helyen az idén felnőtt játékossá érő Cristiano Ronaldo végzett a szavazatok 24,2 százalékával (516), a harmadik helyet pedig az Aranycipőt nyerő olasz klasszis, az AS Roma csapatkapitánya, Francesco Totti szerezte meg (10,9 százalék, 232 szavazat). Alaposan lemaradt a képzeletbeli dobogóról Ruud van Nistelrooy (7,7 százalék, 164 szavazat), a Manchester United tavaly nyáron a Real Madridhoz igazolt támadója, aki az új közegben is megállta a helyét – 25 góljával spanyol gólkirály lett. Ötödik helyre olvasóink voksai alapján a Sevillával spanyol kupát, UEFA-kupát nyerő kapus, Andrés Palop (2,3 százalék, 50 szavazat) került.

Nem csoda, hogy az olvasóink a 25 éves brazil klasszist látták a legjobbnak, számos szakember már most őt tartja a 2007-es Aranylabda-szavazás első számú favoritjának. A tehetségéhez mérten ibolyaszerény és mélyen hívő brazil támadó a legrangosabb európai kupasorozatban tízszer talált a kapuba, ezzel elhódította a BL gólkirályi címét, míg az olasz pontvadászatban nyolcszor volt eredményes. A 25 éves klasszisnak a sok közül a legnagyobb erénye, hogy művészi szinten ötvözi a brazilos technikát az európai taktikai fegyelemmel. A focirajongók feltehetően sokáig nem felejtik el azt a jelenetet, amikor a BL-elődöntőben a manchesteri hátsó alakzatból – elcsépelt fordulat – olyan szinten csinált bohócot, hogy Fergusonnak azóta is álmatlan éjszakái vannak.

Kakáért egyébként a Real Madrid szinte minden pénzt megadna, a királyi gárda 80 millió eurót is fizetne érte az idén Bajnokok Ligája-győztes Milannak. A legfrissebb spanyol lapjelentések szerint a játékos hajlana is a váltásra. Az AS információi szerint Kaká mielőtt vakációzni indult, arra kérte a klub elnökét, Silvio Berlusconit, hogy engedje el. „Mindent megnyertem már a Milannál, most pedig a Real hív. Óriási kihívás lenne ez számomra. Tudom, hogy ön dönt, de arra kérem, legalább hallgassa meg az ajánlatukat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik