Élet-Stílus

Copa America: Robinho mesterhármasa (videó)

A brazil labdarúgó-válogatott Robinhónak köszönhetően megnyerte második mérkőzését a dél-amerikai kontinensbajnokságon. Mexikó Ecuador legyőzésével szintén három ponthoz jutott.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Videó: Brazília-Chile 3-0

A Mexikó elleni nyitó mérkőzését simán elveszítő Brazília Chile ellen sem remekelt, leszámítva a Real Madrid ászát, Robinhót, aki egy tizenegyes góllal és két szép villanssal eldöntötte a pontok sorsát. Az első félórában semmi említésre méltó nem történt, majd a 36. percben megszerezték a vezetést a brazilok, miután a játékvezető simán „megette” Vagner Love műesését, és tizenegyest ítélt. Claudio Bravo kapus ugyan jó irányba mozdult, de nem tudta védeni Robinho lövését. A Real Madrid csillaga a hajrában még kétszer betalált, miközben Chile, főleg Humberto Suazo, csak a helyzetek elpuskázásban jeleskedett.

Robinho a 84. percben közelről emelte át a kivetődő kapust, majd a 87. minutumban egy remek csellel becsapta védőjét, a tizenhatos vonalához érve pedig remekül lőtt a bal alsó sarokba. „A mérkőzés végén villogott. Tegyük hozzá: nem túl nagy dolog akkor gólokat lőnni, amikor az ellenfél védelme teljesen elkészült az erejével” – igyekezett tompítani a Real ászának érdemeit Chile szövetségi kapitánya, Nelson Acosta, akinek a csapata legutóbbi három Brazília elleni fellépésén 12 gólt kapott, miközben egyet sem szerzett.


Copa America: Robinho mesterhármasa (videó) 1

Robinho, Brazília megmentõje (AP)



A csoport másik mérkőzésen Mexikó második győzelmét is megszerezte, ezzel máris továbbjutott. Hugo Sánchez emberei Nery Castillo és Omar Bravo góljaival (a másik oldalon Edison Mendez volt eredményes) verte Ecuadort, amely második meccsét is elbukta a tornán. „Ez kudarc, de pillanatnyilag nem gondolkodom a lemondáson” – magyarázta Luis Fernando Suarez ecuadori edző.

Copa America, Venezuela
B-csoport, 2. forduló:

Brazília-Chile 3-0 (1-0)
Gól:
Robinho (36., 11-esből, 84., 87.)

Mexikó-Ecuador 2-1 (1-0)
Gól:
Castillo (22.), Bravo (80.), ill. Mendez (85.)

Az állás:
1. Mexikó 6 pont
2. Brazília 3 (3-2)
3. Chile 3 (3-5)
4. Ecuador 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik