Élet-Stílus

Makaaynak nincs maradása Münchenben

A német rekordbajnok egyesület holland támadója új csapatot keres, miután újabb két riválist kapott csatárposzton a világbajnok Luca Toni és a vébé-gólkirály Miroslav Klose személyében.

Eldőlt: Makaay a Feyenoordé

A Bayern vezetői időközben bejelentették, hogy a két klub már megegyezett az átigazolási összegben, de azt nem hozzák nyilvánosságra. Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern ügyvezetője azt mondta, a csatárt saját kérésére engedik haza.

A Bayern München kedden igazolta le a Werder Bremen együttesétől Klosét, és már jó ideje bebiztosította a Fiorentina gólvágójának, Luca Toninak a szolgálatait. Ilyen vetélytársak mellett nem lenne sok esélye a kezdőbe kerülésre Roy Makaaynak, aki ráadásul az elmúlt szezonban messze tudása alatt teljesített.

Nem csoda tehát, hogy a 32 éves támadó jelezte a klub vezetőinek, hogy négy év után elhagyná a német klubot. „Sokan érdeklődnek Makaay iránt” – közölte Karl-Heinz Rummenigge, a bajorok alelnöke. „Rengeteg pénzt (19,3 millió euró) fizettünk érte, amikor 2003-ban leigazoltuk a Deportivo La Corunától, és nem szeretnénk nagyot bukni, ezért el fogjuk kérni az árát” – tette hozzá az egykori német válogatott labdarúgó. Ennek ellenére borítékolható, hogy a négy évvel ezelőtti összegnek csak a töredékét kapják a bajorok, hiszen a csatár piaci értékét jelenleg 4 millióra taksálják.

A Werder Bremen Kloséért cserében szívesen vitte volna Makaayt vagy Lukas Podolskit, de egyik játékos sem akart az elmúlt bajnokság bronzérmeséhez szerződni. „Podolski ügyében nem tudtunk megegyezni, Makaay pedig jelezte, hogy Hollandiában vagy Spanyolországban tudja csak elképzelni a jövőjét” – mondta Klaus Allofs, a brémaiak sportigazgatója. A támadó ügynöke szerdán úgy nyilatkozott, hogy a PSV Eindhoven illetve a Feyenoord Rotterdam képviselőivel már elkezdődtek a tárgyalások.

Makaay négy évet töltött Münchenben, ez idő alatt kétszer lett bajnok és két alkalommal nyerte meg a német kupát. 129 bajnoki mérkőzésen 78-szor volt eredményes (0,6 gól/meccs), ami igazán figyelemreméltó teljesítmény, a Bayern történetében csak a legendás Gerd Müllernek volt jobb mutatója (0,85).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik