Élet-Stílus

Újra Pintér lehet a Fradi edzője

A Ferencváros kispadjáról a 2004-es bajnoki címet és kupagyőzelmet követően elűzött Pintér Attila visszatérhet a másodosztályban ragadt zöld-fehér csapathoz - írta szerdai számában a Nemzeti Sport.

Kapcsolódó linkek


ftc.lap.hu
sport.lap.hu

Mivel a klubbal hírbe hozott Détári Lajos várhatóan Sopronba igazol, Pintér Attila lehet a másodosztályú bajnokságban szereplő Ferencváros szakvezetője.


A sportnapilap információja szerint az elnökség többsége szorgalmazza Pintér visszaérését. Márpedig ennek több oka is lehet. A legfontosabb, hogy a korábbi válogatott védő nem csak munkahelyének tekintené az Üllői utat, hiszen tudvalevő, hogy ezer szállal kötődik a klubhoz. De az sem elhanyagolható szempont, hogy szerződtetésével nem kevés pénz is a kasszában maradhat, hiszen minden bizonnyal kompromisszum születne a zöld-fehér egyesületet a fizetésének elmaradásáért beperelő, és a pert meg is nyerő Pintér Attila és a Ferencváros vezetői között.

Jogerős határozat szerint 8,925 millió forint, plusz ennek az összegnek 2004. október elsejétől számított kamata, azaz összesen több mint 13 millió forint illeti meg a trénert, akit a 2004-es bajnoki cím és kupagyőzelem után távolítottak el a Fraditól.

Pintért a játékosok „fúrták meg”, és ezt azzal indokolták, hogy a mester csúnyán beszélt velük… A történet vége, hogy az edző nem fogadta el a 2007-ig érvényes szerződésének hat pontban megfogalmazott szakmai és morális változtatásait, ezért az akkori elnök, Furulyás János klubelnök felmondott neki.

Pintér újabb ferencvárosi szerepvállalása kapcsán elmondta, nem tárgyalt senkivel, majd ehhez nyomban hozzátette: „Aligha kell hangsúlyoznom, mit jelent számomra a Ferencváros.” Az edzőkérdés kapcsán szintén érdekes lehet, hogy a Ferencváros elnöksége – a sportnapilap híre szerint – újra tárgyalt Rácz Gáborral, márpedig nem titok, hogy a Fradiba talán beszálló üzletember Kiss Lászlót nevezné ki szakmai igazgatónak, netán vezetőedzőnek.

Az eddigi tréner, Zoran Kuntics szerződése június 30-án jár le, persze az sincs kizárva, hogy marad, de ennek már meglehetősen csekély a valószínűsége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik