Élet-Stílus

Steaua: Hagi visszatért

A román labdarúgás legendája, a már edzőként dolgozó Gheorghe Hagi visszatér egykori csapatához, a bukaresti Steaua együtteséhez.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

Románia leghíresebb labdarúgója, Gheorghe Hagi, azaz a Kárpátok Maradonája a következő három évben a Steaua Bucaresti edzője lesz. „Három szezonra írtam alá, és nagyon remélem, hogy sikeres leszek Steauával, azzal a csapattal, melyben közel két évtizede nagyon szép időszakot töltöttem el” – magyarázta a 42 éves szakvezető, aki a szaúdi al-Hilalhoz távozó Cosmin Olaroiu helyét foglalja el a kispadon. Romániai lapértesülések szerint Hagi 400 ezer euró körüli összeget keres majd évente.

A legendás labdarúgó 1987 és 1990 között játszott a Steauában, ez idő alatt 97 meccsen 76 gólt szerzett, továbbá egy Európai Szuperkupa-, három román bajnoki és három Román Kupa-győzelmet gyűjtött be a fővárosi gárdával, később a Real Madridban, a Barcelonában, illetve a Brescia és a Galatasaray csapataiban is megfordult. A válogatott mezét 125 alkalommal öltött magára, 35 góljával rekorder, három vb-n és három Eb-n képviselte a hazáját.

Hagi 2001 óta dolgozik edzőként, a román válogatott mellett a török Bursasport és Galatasarayt, legutóbb pedig a román Politehnica Timisoarát irányította – nem túl nagy sikerrel, leszámítva a Galatasarayjal aratott kupasikert. „A fő célom, hogy bajnoki címet nyerjek a Steauával, persze a hazai kupasorozatban és az európai porondon is sikeresek szeretnénk lenni” – mondta Hagi a székfoglalójában. A Steaua a második helyen zárta a 2006/2007-es bajnokságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik