Élet-Stílus

Hewitt leszerepelt, Szávay bravúrja

A címvédő ausztrál Lleyton Hewitt óriási meglepetésre búcsúzott londoni füvespályás férfi tenisztornán, miután két szettben vereséget szenvedett a világranglistán 121. francia Jo-Wilfried Tsongától. Szávay Ágnes pedig az első kiemeltet verte simán Barcelonában.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A hatodik kiemelt ausztrál játékos korábban négyszer nyerte meg a wimbledoni tenisztorna egyik felhozó versenyét, tavaly is ő diadalmaskodott, most viszont már első mérkőzése után kénytelen volt búcsúzni, miután kikapott a világranglista 121. helyén álló, a selejtezőből felkapaszkodott Jo-Wilfried Tsongától.

Hewitt rá nem jellemző hibákat vétett, és közben semmit sem tudott kezdeni a francia agresszív játékával. Az első szettben mind a két játékos hozta saját szervajátékait, míg a folytatásban kétszer-kétszer vették el a másik adogatását, ekképp mind a két játszmában rövidítés döntött – a francia javára.

Szávay Ágnes bombameglepetéssel folytatta szereplését barcelonai salakpályás női tenisztornán, miután a nyolcaddöntőben valósággal kiütötte az első helyen kiemelt olasz Francesca Schiavonét.

A selejtezőből érkezett magyar tehetség remekelül teniszezett, mindössze két játékot veszített el olasz ellenfelével szemben. Szávay legközelebb a hatodik kiemelt amerikai Meghann Shaughnessyvel találkozik.

Eredmények

Ajánlott videó

Olvasói sztorik