Élet-Stílus

Világbajnok csatárt igazolt a Bayern

A Fiorentina vezetősége megerősítette azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint jövőre Luca Toni a bajoroknál folytatja a pályafutását. A négy évre leigazolt támadóért 13 millió eurót fizet a Bayern München.

Kapcsolódó linkek

bayernmunchen.lap.hu
sport.lap.hu

A Gazzetta dello Sport információi szerint a két egyesület képviselői szerdán találkoznak Firenzében, hogy a részleteket tisztázzák. Az olasz klub elnöke, Andrea Della Valle szép gesztusként értékelte, hogy a 29 éves csatár külföldre igazolt, és nem egy olasz riválisnál folytatja. A remekül fejelő és rendkívülien erőszakos játékost több olasz élcsapat is megkereste, de ő végül az idei szezonban a BL-szereplésről is lecsúszó német rekordbajnokot választotta.

Toni szép emlékekkel távozik a toszkánai klubtól, a búcsúját nyilván megkönnyíti, hogy az elkövetkező négy évben kereken 20 millió eurót fog keresni Münchenben. „Firenze városa nagyon sokat jelent számomra, az itt eltöltött két fantasztikus év alatt rengeteg barátot szereztem.” – nyilatkozta a csatár, aki 2005 óta 49 gólt szerzett Firenzében. A 2005/2006-os szezont 31 találattal zárta, amivel toronymagasan ő lett a Serie A gólkirálya, és az UEFA Aranycípőjét is elnyerte, mint Európa legjobb góllövője. Tavaly nyáron Németországban világbajnokságot nyert Toni, a tornán kétszer volt eredményes.

Az idei szezon végét ki kellett hagynia egy kisebb sérülés miatt Toninak, és feltehetően a válogatott június elején megrendezésre kerülő Európa-bajnoki selejtezőjén sem fog pályára lépni a Feröer-szigetek és Litvánia ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik