Élet-Stílus

Visszatér a válogatottba Michael Owen

A Newcastle sérülékeny támadója a hírek szerint pénteken szerepel ismét a nemzeti válogatottban, igaz csak a B csapatban az albánok elleni mérkőzésen.

Michael Owen tavaly nyáron, a németországi világbajnokságon szenvedett térdsérülést, és azóta nem szerepelt a válogatottban. Klubjában május elsején lépett először pályára 314 napos kihagyás után a Reading elleni bajnokin. A beszámolók szerint kezdőként kapott helyett a csapatban, és bár a meccs végére elkészült az erejével, teljesítményére nem lehet panasz, biztatóan mozgott, sőt egy lesgól is fűződik nevéhez.

Az albánok elleni mérkőzésen az az Alan Smith lesz Owen ékpárja, akit hozzá hasonlóan sorozatos sérülések hátráltattak. Amennyiben a 27 éves támadó jól teljesít az albánok ellen, várhatóan a nagycsapat észtek elleni Európa-bajnoki selejtezőjén is lehetőséget kap Steve McClaren szövetségi kapitánytól.

„Nagyon hiányzott Owen, oly sokszor segített már a csapaton fontos góljaival. Súlyos volt a sérülése, de szerencsére felépült.” – nyilatkozta McClaren. „Michael remek állapotban van, de nem szeretném, ha túl nagy nyomás nehezedne rá. A válogatottnak komoly plusz motivációt jelent, hogy az egyik legjobb csatárunk visszatért.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik