Élet-Stílus

Inzaghi: tudatos volt az első gól (videó)

Pályafutása legnagyobb győzelmeként értékelte Carlo Ancelotti az AC Milan Bajnokok Ligája-diadalát. A meccs legjobbjának megválasztott, kétgólos Filippo Inzaghi elmondta, hogy az első találat egy begyakorolt figura után született.

Revansot vett Athénban a milánói gárda a két évvel ezelőtti Bajnokok Ligája-döntőért, ahol az angolok hat perc alatt 0-3-ról kiegyenlítettek, majd a tizenegyespárbajban elhódították a trófeát. A 2005-ös eredmény ellenére idén is az AC Milant tartották esélyesebbnek, azt a csapatot, amelynek az indulása sokáig kétséges volt az olaszországi bundabotrányban való érintettsége miatt. Silvio Berlusconiék ügyesen lobbizhattak, hiszen az olasz sportügyekkel foglalkozó döntőbizottság (Caf) első ítélete értelmében nem indulhatott volna a csapat. A klub azonban fellebbezett, és végül jóval enyhébb büntetéssel megúszta, és a nezetközi porondon is megmérettethette magát.

Az athéni fináléra Carlo Ancelotti Filippo Inzaghit jelölte a kezdőbe a Berlusconi által favorizált Gilardino helyett, és mint utóbb kiderült remekül döntött. A 33 éves csatár mindkét félidő hajrájában bevette a liverpooliak kapuját, és ezzel gyakorlatilag egymaga eldöntötte a mérkőzést. „Az első gól egy tudatos figura volt, tavaly az Empoli ellen is sikerült hasonló gólt szereznem. Sokat gyakoroltuk ezt az edzésen a trénerrel” – nyilatkozta a találkozót követően a 38 BL-gólnál tartó csatár (Tudatos vagy nem? Döntse el Ön. Videó) Berlusconi is a csatárt dicsérte, és kijelentette, hogy a csapata két „gyönyörű szép” góllal diadalmaskodott.


Inzaghi: tudatos volt az első gól (videó) 1

Ancelotti edzõként másodszor ért fel a csúcsra (Galéria)


Feltehetően sokan álltak fel csalódottan a képernyő elől a döntő után, és Clarence Seedorf is úgy nyilatkozott, hogy valóban nem volt szép a játék. „Nem ez volt az év mérkőzése, de ez nem is csoda. Nagyon koncentráltak voltunk, mert tudtuk, hogy sok hibát nem követhetünk el. Kakának és nekem nagyon kevés teret adtak a liverpooliak, így nem tudtuk a tőlünk megszokott lendületes focit játszani” – mondta a középpályás, aki valóban meg sem tudta közelíteni a Manchester elleni elődöntőben mutatott teljesítményét. Ugyanez a brazil klasszisról is elmondható, akinek volt egy látványos csele (videó), és Inzaghit ügyesen szöktette a második gólnál, de semmi több.

Novemberben az olasz sajtó már Ancelotti menesztéséről cikkezett, és ezért külön örült a mester, hogy sikerült a kritikusait elnémítania. „A pletykák soha nem érdekeltek, az volt a célunk, hogy minél hamarabb elfelejtsük a gyenge meccseinket. A Liverpool elleni döntő nem volt túl látványos, mivel az ellenfelünk nem hagyta, hogy a csapatom kibontakozzon. Az első félidőben keményen támadott a Liverpool, állandó nyomás alatt tartották a középpályásainkat, és csak ritkán tudtuk megjátszani Kakát vagy Seedorfot.”

Spanyol kollégája először úriemberhez méltóan gratulált a győztesnek, majd a kihagyott helyzetek miatt sopánkodott. „Az első félidőben jól játszott a csapatom, de a hajrában kaptunk egy szerencsétlen gólt. A második 45 percben hiába nyomtunk, a védelem egy rövid kihagyását könyörtelenül kihasználták, mi viszont nem lőttük be a helyzeteinket” – mondta Benitez, aki a német bíróra is neheztelt. Véleménye szerint Fandel érthetetlen okokból a jelzett három perc hosszabbítás helyett túl hamar lefújta a meccset. „De nem emiatt vesztettünk, megérdemelten győzött a Milan.”

Bajnokok Ligája, döntő:
AC Milan-Liverpool 2-1
Lövések: 5, ill. 12
Kapura: 3, ill. 4
Föllé/mellé: 1, ill. 6
Blokkolt lövés: 1, ill. 2
Szabálytalanság: 14, ill. 26
Les: 3, ill. 3
Szöglet: 4, ill. 6
Labdabirtoklás: 27:24, ill. 24:05
Százalékban: 53%-47%

Ajánlott videó

Olvasói sztorik