Élet-Stílus

Egymillióan nézték a BL-döntőt

Magyarországon csaknem egymillióan követték nyomon a televízió képernyője előtt a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai döntőjét, amelyet az AC Milan nyert meg 2-1-re az FC Liverpool ellen.

Kapcsolódó linkek

bajnokokligaja.lap.hu
sport.lap.hu

A Magyar Televízió tájékoztatása szerint a Liverpool-Milan csúcsrangadó athéni közvetítését átlagosan 977 ezer 18 éven felüli néző látta, ami az akkor tévét nézők 26,5 százalékát jelenti.

A 18-59 éves férfiak 13,4 százaléka drukkolt az olasz vagy a brit félnek, ami 33,1 százalékos közönség-részesedést hozott az m1-nek. Ezek a mutatók a TV2 esetében (8,1 százalék, illetve 20,1 százalék) és az RTL Klub esetében is (10,8 százalék, illetve 26,7 százalék) az m1 eredményei alatt maradnak.

Az m1 este nyolckor kezdődő műsorát egyébként átlagosan több mint 830 ezer 18 éven felüli néző kísérte figyelemmel az adás teljes ideje alatt. A műsorfolyam közönségrészesedése 24 százalék felett volt, azaz majdnem minden negyedik nagykorú tévénéző a közszolgálati televízió sportközvetítését választotta.

Olaszországban több mint 13 millióan nézték meg a találkozót. A milánói klub hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint az olasz tv-nézők 47 százaléka izgulta végig az összecsapást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik