Élet-Stílus

Copa: késések a stadionépítésekben

A Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CSF) aggodalmának adott hangot annak kapcsán, hogy az egy hónap múlva kezdődő Copa America rendező országában, Venezuelában csúsznak a stadionfelújításokkal, -építésekkel.

Eugenio Figueredo, a szervezet alelnöke a legutóbbi, egyhetes szemle után bejelentette, június elején visszatérnek, hogy lássák, mennyit haladtak a munkálatok. „Akkor döntünk arról, hogy végül is hol lehetnek mérkőzések” – mondta.

A CSF ugyanakkor nagyra értékeli Venezuela eltökéltségét, elsősorban azt, hogy a sportág helyi fejlesztését szem előtt tartva kilenc különböző helyszínt jelölt ki. Ezzel persze nagyon nagy feladatot is vállalt magára, öt városban ugyanis teljesen új stadion épül. „Jól érzékelhető, hogy az egész ország azon fáradozik, a lehető legmodernebb körülmények között fogadhassák a csapatokat és a szurkolókat” – fogalmazott Figueredo.

Jorge Rodriguez, a helyi szervezőbizottság elnöke igyekezett megnyugtatni az aggódókat, közölte, időben befejezik a munkálatokat. „Megígértük, hogy kilenc stadionban rendezünk mérkőzéseket, és ehhez tartjuk is magunkat – jelentette ki. – Sőt, biztosak vagyunk abban, hogy minden mérkőzésen telt ház lesz.”

Az összecsapásokra a tervek szerint Maracaibóban, Barquisimetóban, San Cristóbalban, Méridában, Barinasban, Puerto La Cruzban, Maturínban, Ciudada Guayanában és Caracasban kerül sor. A kontinensbajnokság június 26-án kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik