Élet-Stílus

Giro: tömeges bukás a célban

Az olasz Alessandro Petacchi idei harmadik, pályafutása 22. szakaszgyőzelmét aratta szerdán a Gido d'Italia kerékpáros körversenyen. Legalább húsz kerekes csúszva érkezett még a célba.

Kapcsolódó linkek

bicikli.lap.hu
sport.lap.hu

Újabb őrült napon van túl Giro d’Italia mezőnye. A Serravalle Scrivia és Pinerolo közötti szakasz végén legalább húsz kerekes csúszva érkezett meg a célba a sporintbefutó során. Az esőtől, illetve a felfestett reklámoktól jégszerűvé vált asztfalton először Mihail Ignatyev esett el, majd a mögötte haladók szintén a földre kerültek, hiába húzták a féket, képtelenek voltak megállni. A bukásba a világbajnok Paolo Bettini mellett az éllovas Andrea Noe is belekeveredett.

A szakaszon a francia Mickael Buffaz játszotta a főszerepet, közel 150 kilométeren át egyedül volt szökésben, ám az etap végén utolérte a karaván, így sprinerek kerültek előtérbe. Az utolsó métereken pedig újra – az idei verseny során harmadszor, a Girók történetében pedig immár 22. alkalommal – Alessandro Petacchi bizonyult a leggyorsabbnak.

Az összetettben továbbra is a 38 éves Noe vezet, míg a szerdai penzumot az 59. helyen – a győztessel azonos idővel – letudó Bodrogi László a 83. pozíciót birtokolja. Csütörtökön kemény hegyi szakasz, az idei Giro legmagasabb emelkedője vár a mezőnyre.

Giro d’Italia, 11. szakasz
Serravalle Scrivia – Pinerolo, 198 km:

1. Alessandro Petacchi (olasz, Milram)
2. Gabriele Balducci (olasz, Acqua) a.i.
3. Robbie McEwen (ausztrál, Lotto) a.i.

59. Bodrogi László (Crédit Agricole) a.i.

Az összetettben:
1. Andrea Noe (olasz, Liquigas) 51:53:08
2. Marzio Bruseghin (olasz, Lampre) 1:08 p h.
3. David Arroyo (spanyol, Caisse d’Epargne) 1:15 p h.

83. Bodrogi László (Crédit Agricole) 27:04 p h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik