Élet-Stílus

Balhéztak Athénban az angol szurkolók

Két angol futballszurkoló került kórházba Athénban az esti FC Liverpool–AC Milan Bajnokok Ligája-döntő előtt. A görög rendőrség pedig letartóztatott egy jegyhamisítót.

Az egyik brit férfi akkor szenvedett fejsérülést, amikor mintegy 50-en dulakodni kezdtek egy belépőért, a másikat pedig egy belvárosi tömegverekedésben rúgták mellbe, melynek során 100 részeg szigetországi drukker esett egymásnak.

A brit szurkolókat az bőszítette fel, hogy a Liverpool-drukkerek számára a rendezők csak 17 ezer jegyet biztosítottak. Az UEFA 20 ezer belépőt különítettek el a főszponzorok számára. Azt sem tartják szerencsésnek, hogy a finálét egy 63 ezres stadionban rendezik.

A felmérések szerint legalább 50 ezer fős brit és olasz tábor érkezett a görög fővárosba – egyharmaduk jegy nélkül. A letartóztatott férfi is ebből próbált hasznot húzni: görög jelentések szerint a tettes az elmúlt két napban 58 ezer eurót keresett a belépőkön. A férfit hamisítás és csalás vádjával vették őrizetbe. A feketepiacon ötezer eurót is elkérhetnek egy belépőért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik