Élet-Stílus

Roland Garros: újabb visszalépők

Az egykori világelső, Martina Hingis már szerdán bejelentette, hogy nem vesz részt a francia nyílt teniszbajnokságon. Egy nappal később pedig két újabb sztár lépett vissza az év második Grand Slam-tornájától.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A férfiaknál Nicolas Kiefer és Paradorn Srichaphan mellett a legfrissebb hírek szerint Andy Murray és a világranglista 16. Mario Ancic sem épül fel a május 27-én kezdődő francia nyílt teniszbajnokságra. A horvát klasszis az elmúlt két hónapban mirigylázban szenvedett, és bár a legutóbbi tesztjei negatív eredményt hoztak, nem akarja elsietni a visszatérést.

Az elmúlt hónapokban a világranglista hetedik helyére küzdötte fel magát Ancic, mielőtt sorozatos sérülések miatt visszacsúszott a 16. pozícióba. „Természetesen csalódott vagyok, mindenki elsősorban a Grand Slam-tornákon szeretne jól teljesíteni” – nyilatkozta a horvát teniszező, aki tavaly a negyeddöntőig jutott Párizsban, idén viszont február óta nem léphetett pályára. „Remélhetőleg minél hamarabb visszatérhetek, a legutóbbi orvosi vizsgálatok bizakodásra adnak okot.”

A horvát sztár mellett a rendkívüli tehetséges Andy Murray játéka is erősen kérdéses. A 19 éves skót a hamburgi torna (hamburgi eredmények) első fordulójában sérült meg a csuklóján, a Filippo Volandri elleni mérkőzésen. Kötés nem került a kezére, és az orvosai szerint még szerencséje is volt Murray-nek, hiszen a legtöbb ilyen sérülés több hónapos kihagyást eredményezhet, de ő várhatóan néhány héten belül ismét ütőt ragadhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik