Élet-Stílus

NHL: véres csatát nyert a Detroit (videó)

A Detroit Red Wings a kétgólos Tomas Holmström és a kapujában remeklő Dominik Hasek vezérletével lenullázta az Anaheimot idegenben az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Nyugati-főcsoportjának döntőjében, és ezzel összesítésben 2-1-re vezet.

Az első két detroiti meccsből egyet megnyert az Anaheim, de a pályaelőnyt nem sokáig sikerült megőriznie a csapatnak, hiszen szerdára virradóra a Ducks megsemmisítő, 5-0-s vereséget szenvedett hazai pályán.

A fantasztikus siker két főszereplője Dominik Hasek és Tomas Holmström volt. Előbbi 29 védéssel járult hozzá csapata sikeréhez, ezzel karrierje 14. hibátlan teljesítményét – shootout – nyújtotta a rájátszásban. A 42 éves cseh klasszis összességében 90-nél, az idei playoffban pedig kettőnél jár.

A svéd Holmström két góllal és egy gólpasszal demoralizálta a kaliforniai közönséget. A svéd ász remek teljesítményével a szurkolók mellett a hazai játékosokat is felbőszítette, és a két tapasztalt védő, Chris Pronger illetve Scott Niedermayer közösen csúnyán palánkra kenték a a jobbszélsőt a második harmadban.


NHL: véres csatát nyert a Detroit (videó) 1

Letaglózták a svéd sztárt (Getty)


Néhány másodpercre a jégen maradt Holmström, akinek a sebeit 13 öltéssel kellett összevarrni. A csatár a záróharmadra visszatérhetett, és egy gólpasszal vett revansot a Kacsákon.

„Ma este egyértelműen az ellenfelünk volt a jobb csapat, remekül tartották még a korongot, és nem hagytak minket kibontakozni. Tudom, hogy a csapatom ennél sokkal többre képes, és remélem a következő mérkőzésen meg is mutatjuk a hazai közönségnek” – nyilatkozta a találkozót követően Randy Carlyle, a Ducks trénere. A negyedik mérkőzésre magyar idő szerint pénteken hajnalban kerül sor, szintén Anaheimben.

NHL, rájátszás
Nyugati-főcsoport, döntő, 3. mérkőzés:
Anaheim Ducks-Detroit Red Wings 0-5
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Detroit javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik