Élet-Stílus

Jégkorong: ismét gólfesztivált rendeztek az oroszok

Taroltak az esélyesek a moszkvai jégkorong-világbajnokságon: a csehek, a finnek, az amerikaiak, és a házigazda oroszok is a papírformának megfelelően nagy különbséggel múlták felül riválisaikat.

Kapcsolódó linkek

jegkorong.lap.hu
sport.lap.hu

A délutáni meccseken az NHL-playoffban még érdekelt Jaromir Jagr nélkül felálló csehek a mezőnyben egyenrangú osztrákoknak lőttek hat gólt. A sógorok kiegyenlített harcot vívtak a jóval esélyesebb, a tavalyi vébén ezüstérmes ellenféllel, de a kapu előtt megmutatkozott a két gárda közötti tudáskülönbség.

A cseh támadók sokkal hatékonyabban lőtték be a helyzeteiket, az osztrákoknak pedig kivédte a szemét, Roman Cechmanek, az egykori NHL All Star portás. A csehekhez hasonlóan a finnek is hatszor vették be ellenfelük, a dánok kapuját, és második győzelmükkel ők is őrzik egyelőre makulátlan mérlegüket. A meccs hőse a 13. (!) világbajnokságán szereplő Petteri Nummelin volt, aki két gyors emberelőnyös góllal hamar eldöntötte a találkozót.

A házigazda oroszok az első meccsükön kilenc góllal tömték ki a dánokat, és a második mérkőzésükön sem adták sokkal alább Jevgenyij Malkinék. Az ukránok ellen nyolcat lőtt a torna egyik legnagyobb favoritjának tartott együttes, és ezzel a finnekkel és a csehekkel, illetve a fehéroroszokat 5-1-re lelépő amerikaiakkal már biztosan ott lesznek a középdöntőben.

Moszkva, világbajnokság, 2. forduló:
B csoport
Egyesült Államok-Fehéroroszország 5-1
Csehország-Ausztria 6-1

Az állás:
1. (már továbbjutott) Csehország 6 pont (14-3)
2. (már továbbjutott) Egyesült Államok 6 (11-3)
3. Ausztria 0 (3-12)
4. Fehéroroszország 0 (3-13)

D csoport
Oroszország-Ukrajna 8-1
Finnország-Dánia 6-2

Az állás:
1. (már továbbjutott) Oroszország 6 pont (17-2)
2. (már továbbjutott) Finnország 6 (11-2)
3. Dánia 0 (3-15)
4. Ukrajna 0 (1-13)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik