Élet-Stílus

Lesérült Serena Williams

Elmarad a Williams-testvérek várva várt párharca a charlestoni tenisztornán, miután Serena a második körben sérülés miatt kénytelen volt feladni a tajvani Csan elleni mérkőzését. Az első helyen kiemelt Vaidisova is korán búcsúzott.

A harmadik helyen kiemelt fiatalabbik Williams-testvérnek az első körben nem kellett pályára lépnie, a második fordulóban viszont megállította egy sérülés. Az amerikai teniszező az első szettben, 5-3-as állásnál egy ágyéksérülés miatt feladta a mérkőzést.

„Az utóbbi időben sokat játszottam salakon, ami ugye sok csúszkálással jár. Azt hiszem ekkor sérülhettem meg” – nyilatkozta Serena, aki legutóbb a 2005-os US Openen csapott össze a húgával. Ha mind a ketten nyerték volna a meccseiket, akkor Charlestonban a harmadik körben futhattak volna össze.


Lesérült Serena Williams 1

Serena sérülés miatt adta fel a meccsét (MTI/EPA)


Venus hozta idáig a kötelezőt, hiszen korábban az első körben magabiztosan verte Samantha Stosurt. A 14. helyen kiemelt ausztrál párosspecialista nem tudott mit kezdeni ellenfele bombaerős (192 km/h) szerváival, és két sima szettben kikapott. Az ötszörös Grand Slam-győztes amerikai négy hónapot kihagyott tavaly egy sérülés miatt, és azóta fokozatosan kapaszkodik fel a világranglistán.

Serenához hasonlóan a második fordulóban fejezte be szereplését az elsőként rangsorolt Nicole Vaidisova is, aki három szettben maradt alul a szabadkártyás Michaella Krajicek ellen. „Az egész meccsen gyengén játszottam. Nem igazán befolyásolt, hogy én voltam az első helyen kiemelt, de természetesen csalódott vagyok” – mondta a cseh versenyző.

Charleston, női torna, 2. forduló:
Krajicek (holland)-Vaidisova (cseh, 1.) 4:6, 6:4, 6:3
Csan (tajvani)-S. Williams (amerikai, 3.) 5:3-nál Williams feladta
Li (kínai, 8.)-Pratt (ausztrál) 6:1, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik