Élet-Stílus

Női vízilabda: második lett a magyar csapat

Második lett a magyar női vízilabda-válogatott a madridi nemzetközi tornán, miután a vasárnapi zárófordulóban a házigazda spanyol nemzeti együttestől kikapott három góllal.

A női pólósok március 19-én kezdődő ausztráliai-i vb-je előtt rendezett tornán két győzelmet követően – 12-10 az ausztrálok, 10-8 a görögök ellen – maradt alul a spanyolokkal szemben a világbajnoki címvédő magyar csapat, így három gárda is azonos pontszámmal zárt.

Mivel az ausztrálok 13-12-re gyűrték le a házigazdákat, a körbeverés a végső sorrendet illetően a vendéglátóknak kedvezett. A hazai medence ezúttal is sokat jelentett, mivel a tavalyi Eb negyedik helyezettjét Godova Gábor csapata két hete, Budapesten két ízben is még kilenc góllal – 15-6-ra, majd 13-4-re – verte.

Stieber Mercedesék keddtől idehaza folytatják a világbajnoki felkészülést, ellenben a spanyolok – az ibériai ország pólószövetségének honlapja szerint – már 6-án Melbourne-be repülnek, s a vb helyszínén még egy nemzetközi tornán hangolódnak rá a világbajnoki rajtra.

Barátságos torna, Madrid

Spanyolország-Magyarország 14-11 (3-3, 6-2, 1-2, 4-4)
Magyar góldobók:
Valkay Á. 3, Bujka B., Pelle, Primász 2-2, Stieber, Brávik F. 1-1

A vasárnap másik mérkőzésén
Ausztrália-Görögország 14-13

A LEN-nek, az európai szövetségnek a győzelmet három ponttal jutalmazó számítási metódusa szerint a madridi körmérkőzéses viadal végeredménye
1. Spanyolország 6 pont (38-35), 2. Magyarország 6 (33-32), 3. Ausztrália 6 (37-37), 4. Görögország 0.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik