Élet-Stílus

BL: halovány sztárcsapatok randevúja

A nyolcaddöntőkkel folytatódnak a labdarúgó Bajnokok Ligája küzdelmei. A keddi játéknap leginkább várt mérkőzését az egyaránt gyatra formában lévő Real Madrid és Bayern München vívja.

Real-Bayern: lehet javítani

A két európai topcsapat 11. alkalommal találkozik egymással a BL-ben. Az eddigi tíz mérkőzésből hatot a németek nyertek, egy döntetlennel végződött és mindössze háromszor győztek a spanyolok. A jelent illetően ne legyünk szemérmesek, mind a két alakulat gyenge formában van, a Real és a Bayern is csak a negyedik helyen áll a saját bajnokságában, ráadásul a főpróba itt is, ott is balul sült el: a “királyiak” 0-0-s döntetlent játszottak a Betisszel, a Bayern pedig 1-0-ra kikapott az Aachentől. Igaz, a müncheniek edzője, Ottmar Hitzfeld szerint a fentiekből sok következetést nem érdemes levonni a keddi BL-csatát illetően.

“A Real Madrid elleni mérkőzést nem lehet összehasonlítani egy sima bajnokival. Kedden egy másik Bayern Münchent fog a pályára lépni, és teljesen biztos vagyok abban, hogy jók az esélyeink a továbbjutásra” – magyarázta az 58 éves szakember, aki korábban a Dortmunddal (1997) és a Bayernnel (2001) is megnyerte a BL-t. A szombati mérkőzést betegsége miatt kihagyó Owen Hargreaves kedden a kezdőcsapatban kap helyett, akárcsak az Aachen-ben csereként beálló Lukas Podolski, aki Roy Makaayjal kiegészülve “eshet neki” a Real védelmének.

Ez utóbbi csapategységben amúgy akadnak kérdőjelek, hiszen Sergio Ramos kisebb sérülést szenvedett a Betis ellen, míg a combsérülése miatt egy hónapot kihagyó Roberto Carlos csak most kezdett újra tréningezni. Ha úgy adódik, Ramost Miguel Torres, a brazil balhátvédet honfitársa, Marcelo pótolhatja. A szombaton kiállított David Beckhammel ellentétben Guti szereplése cseppet sem biztos , elképzelhető, hogy helyette

Gonzalo Higuain kap majd lehetőséget a hazai támadószekcióban.

Mahamadou Diarra pedig a lelátóra szorul, mivel még nem jött rendbe a bokasérülése. Mint fentebb már esett róla szó, a csapat formája miatt Madridban sem jön jókor a BL-nyolcaddöntő. “Most mind a két csapat gyengélkedik, ez aligha vitatható, a keddi meccs azonban kitűnő lehetőséget szolgál a javításra. Láttam a Bayern München egyik meccsét, szerintem nekik több problémájuk van, mint nekünk, de ellenünk biztos összekapják magukat. Arra számítok, hogy két jó csapat pazar mérkőzésére kerül sor kedd este” – nyilatkozta Ruud van Nistelrooy, a Real csatára.


BL: halovány sztárcsapatok randevúja 1

A Real második helyen jutott tovább a csoportjából (MTI/EPA)



PSV-Arsenal: ágyúsok, századosok

Az Arsenal története 100. mérkőzésére készül a legrangosabb európai kupában, ellenfele a PSV Eindhoven lesz. Az ezúttal vendég “ágyúsok” utóbbi nyolc, holland riválissal vívott találkozójukon nem kaptak ki, négy alkalommal a PSV állt a másik oldalon. Arsene Wenger, az angolok francia menedzserének a hátsó alakzat összeállítása okozza a legnagyobb gondot a soron következő a BL-nyolcaddöntő előtt. Friss hír, hogy Emmanuel Eboue, valamint Justin Hoyte sérülése miatt el sem utazott Hollandiába – a két játékos kiesésével az 1987-es születésű Johan Djourou kaphat lehetőséget a londonaiak védelmében.

Wenger azt viszont már örömmel újságolta, hogy számolhat a fehérorosz Alexander Hlebbel, aki immár túljutott vírusos betegségén, és harcra kész. Továbbá elárulta, hogy feltehetően marad a tavalyi sorozatban bevált 4-5-1-es felállásnál, az egyetlen csatár a csapatkapitány Thierry Henry lesz, Theo Walcott és Robin van Persie amúgy sem bevethető. A hazai oldalon – bár a kezdőcsapatba nevezték – a sérüléssel bajlodó Jefferson Farfan játéka kérdéses, Johan Kromkamp szereplésére már több az esély, annak ellenére, hogy a védő kihagyta a hétfői gyakorlást. A PSV a Heracles Almelo legyőzésével (2-0), az Arsenal pedig a Blackburn elleni 0-0-val hangolt a BL-mérkőzésre.

Lille-Manchester United: sima ügy?!

A két csapat múltját és jelenét tekintve az angol listavezetőnek izzadságmentesen illene továbbjutnia. A tehetséges játékosok alkotta Lille ugyanis messze van a csúcsformájától, legutóbbi három bajnokiján mindössze egy pontot szerzett, a Toulouse és a Lyon ellen utolsó percben kapott gólokkal kapott ki. Ez pedig a csapat hangulatára is rányomta a bélyegét. “Tanulnunk kell a hibáinkból, ha nem tesszük, nem sok esélyünk van a MU ellen” – mondta Ludovic Obraniak, a Lille középpályása, míg a csatár Nicolas Fauvergue azt ecsetelte, hogy jókora hullámvölgyben van a csapata… Hogy akkor miben bízhat a Lille? Például abban, hogy az előző kiírás csoportkörében 1-0-ra legyőzte a “vörös ördögöket”, és az Old Traffordon is kihúzta egy 0-0-val.

Persze a Manchester Unitednél már nem foglalkoznak a múlttal, az angol egylet optimistán utazott el Franciaországba, ahol Sir Alex Ferguson menedzser valamennyi játékosára számíthat. A hétvégi kupameccset eltiltása miatt kihagyó Wayne Rooney visszatér a csapatba (éktársa várhatóan Henrik Larsson lesz), és így tehet az orrtöréséből felépülő Edwin van der Sar is. A hazaiaknál a legutóbbi bajnokin pihentetett a Mathieu Chalme, Nicolas Plestan, Mathieu Debuchy trió a kezdőben kap helyet, az eltiltott Kader Keita viszont csak a lelátóra ülhet fel.


BL: halovány sztárcsapatok randevúja 2

Alex Ferguson nyugodt lehet: a Lille nem verhetetlen… (MTI/EPA)



Celtic-Milan: Ronaldo nélkül

A Bajnokok Ligája kieséses szakaszába története során először bejutó skót Celtic Glasgow az AC Milant fogadja. A két csapat eddig négyszer találkozott egymással a BEK-ben, illetve a BL-ben, két döntetlen mellett kétszer olasz siker született, de a Celtic szimpatizánsait mindenképpen bizakodással töltheti el az a tény, hogy kedvenceik mindhárom hazai csoportmérkőzésüket megnyerték, ráadásul úgy, hogy még gólt sem kaptak, a MU-t például 1-0-val lépték le.

A vendégek új sztárja, a hétvégi bajnokin két gólt is szerző Ronaldo nem léphet pályára, mert a szezon korábbi szakaszában már szerepelt BL-találkozón előző klubja, a Real Madrid színeiben. “Papíron a Celtic valamivel könnyebb ellenfélnek tűnik, mint azok a csapatok, melyeket még kaphattunk volna, de a skótokat sem szabad lebecsülnünk. Riválisunk leginkább otthonában veszélyes, ezért kedden nagyon oda kell majd figyelnünk a védekezésre” – mondta Carlo Ancelotti, a Milan edzője, aki elmondta, Filippo Inzaghi biztosan nem játszik, de Alberto Gilardino és Clarence Seedorf sem teljesen egészséges. Gordon Strachan, a Celtic menedzserének a támadósor összetétele okozhat fejfájást: Craig Beattie-nek, Jan Vennegoor of Hesselinknek és Maciej Zurawskinak ugyanis “itt fáj, ott fáj”, még szerencse, hogy a szintén csatársorban szereplő Kenny Miller kiheverte a fogműtétjét. Ami a két csapat főpróbáját illeti: a Milan 4-3-re nyert a Siena ellen, míg a Celtic 2-1-re verte az Aberdeent.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések, kedd:
Celtic-AC Milan, 20:45 (Viasat3, élő)
PSV-Arsenal, 20:45 (Viasat3, felvételről)
Real Madrid-Bayern Müchen, 20:45 (m1, élő)
Lille-Manchester United, 20:45



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik