Élet-Stílus

MLSZ: nem követett el fegyelmi vétséget a Fradi

admin
admin

2006. 11. 30. 19:22

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) másodfokon eljáró fellebbviteli bizottsága pénteken megszüntette a fegyelmi testület Ferencvárosra kirótt 25 millió forintos büntetéséről szóló határozatát.

A zöld-fehér klub hivatalos honlapjának információja szerint a testület megállapította: a ferencvárosiak nem követtek el fegyelmi vétséget, amikor licencügyben polgári bírósághoz fordultak. A fegyelmi bizottság a pénzbírságon kívül a szezon végéig nemzetközi mérkőzések lejátszásától is eltiltotta a zöld-fehér klubot, a fellebbviteli döntés után ez a határozat is hatályát vesztette.

Duda Attila, a fellebbviteli bizottság elnöke az MTI-nek elmondta: nem tisztázott a jogi helyzet, ezért kellett megszüntetni az elsőfokú fegyelmi határozatot. “A Ptk. és a Sporttörvény sem zárja ki annak lehetőségét, hogy a sportklubok vitás kérdéseiket polgári bíróságon rendezzék, a FIFA alapszabálya viszont ezt megtiltja” – mondta Duda. “Az MLSZ alapszabályából hiányzik az átmeneti megoldást kínáló lehetőség, a választott sportbíróság szerepe nincs pontosan meghatározva, amely áthidalhatná ezt az ellentmondást. Mivel ebben a kérdésben nem egyértelműek az MLSZ rendelkezései, nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a Ferencváros szabálytalanul járt el.”

Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke a távirati irodának azt mondta, Kisteleki István MLSZ-elnök és a szövetség vezetői csak az írásbeli határozat kézhezvétele után reagálnak a csütörtöki döntésre.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.