Élet-Stílus

Puskásról mesélt Szepesi

Szepesi Györgyöt legendás barátság kötötte össze a november 17-én elhunyt Puskás Ferenccel. "A halála nem csak nekem, az egész országnak pótolhatatlan veszteség" - mondta a korábbi népszerű rádióriporter, egykori MLSZ-elnök.

“Korábbi csapattársaival együtt látogattam meg a kórházban. Beszélni már nem tudott velünk, mégis ezek a találkozások újra összekötöttek bennünket. Játékosként eltelt felette az idő, mindannyiunk felett eltelik, de mint embert örökké megőrzi emlékezetében a magyar nép” – emlékezett meg a jó barátról, a közelmúltban elhunyt Puskás Ferencről Szepesi György korábbi népszerű rádióriporter, aki nyolc éven át az MLSZ elnöke is volt, és nem mellesleg: ő az Aranycsapat névadója.

Szepesi büszke arra, hogy 1945. augusztus 20-án az Üllői útról ő közvetíthette azt a magyar-osztrák mérkőzést, amelyen Puskás 18 évesen bemutatkozott a nemzeti csapatban, és rögtön gólt is szerzett. “Én közvetítettem az első meccsét a válogatottban, és az első gólját is. Ez természetesen büszkésséggel tölt, az szintén, hogy szerepem volt abban, hogy 1981-ben visszajött, Sebes Gusztávval Párizsból hoztuk haza” – mesélt az FN-nek a riporter.

Szepesi György 1922-ben született Budapesten, és 1945-ben már Magyar Rádió munkatársa volt. Megannyi felejthetetlen sportközvetítés fűződik a nevéhez, például a legendás londoni 6:3-as mérkőzés. 1975-től 1978-ig a rádió bonni tudósítójaként, később évekig a Sport Főosztály vezetőjeként dolgozott. A labdarúgáshoz nem csak kommentátorként volt köze: 1934-től egészen 1961-ig igazolt játékos volt, 1978 és 1986 között elnökként irányította a Magyar Labdarúgó-szövetséget (regnálása alatt szerepelt utoljára a válogatott világeseményen), majd a FIFA végrehajtó bizottságába is beválasztották. A magyar főváros XIII. kerületének díszpolgára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik