Élet-Stílus

Parádézott az MTK a kupában

Az MTK hazai pályán fölényesen nyert a Győr együttese ellen a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így a kék-fehér alakulat imponáló teljesítménnyel jutott tovább. Akárcsak az Újpest, amely kettős győzelemmel lépte le a Pápát.

Már idegenben is nyert Garami József együttese, és szerda délután hazai pályán is nagyon elverték a Győrt. Az MTK már az első félidőben is jobban játszott ellenfelénél, amely Jäkl kiállítása után teljesen összeomlott, és a hazaiak kedvükre rugdoshatták a gólokat.

Az első mérkőzésen mesterhármast szerző Kanta kezdte a gólgyártást a nyolcadik percben, majd elhibázott egy tizenegyest. Nem torpant meg ennek ellenére a vendéglátó, és Czvitkovics megpattanó lövése után kétgólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe. Nem sokkal az újrakezdés után végleg eldőlt a továbbjutás sorsa. Jäkl megkapta a második sárgáját, és a 67. percben esett harmadik MTK-gól után teljesen összezuhant a vendégcsapat, és még kettőt kapott.

Az MTK óriási fölénnyel, 8-1-es összesítéssel jutott tovább. Már korábban biztosította helyét a legjobb nyolc között a Diósgyőr, a Vasas, a Budapest Honvéd, a Debrecen, a Zalaegerszeg és az NB II-ben szereplő Ferencváros. Szerda este csatlakozott a hét másik együtteshez az Újpest, amely hazai pályán egy darabig ugyan még hátrányban volt, végül magabiztosan nyert a másodosztályú Pápa együttese ellen, és kettős győzelemmel lépett tovább.

Labdarúgó Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó
Újpest FC-Lombard FC Pápa 4-2 (2-2)
Gól:
Kovács Z. (19.), Tisza (40., 55., utóbbit 11-esből), Lucas (87.), illetve Honma (11.), Farkas (27.)
Továbbjutott: az Újpest kettős győzelemmel, 6-2-es összesítéssel

MTK Budapest-Győri ETO FC 5-0 (2-0)
Gól:
Kanta (8.), Czvitkovics (33., 82.), Pál (67., 84.)
Kiállítva: Jäkl (50.)
Továbbjutott: az MTK kettős győzelemmel, 8-1-es összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik