Élet-Stílus

NHL: túlórában bukott a címvédő

A 28 lövést megfogó Martin Gerber vezetésével az Ottawa Senators otthon győzte le a címvédő Carolina Hurricanest az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

Az Ottawa kapusa nyáron igazolt el a Stanley-kupa győztes együttestől, és először tért vissza azóta a városba. Nem véletlenül tette be első alkalommal a kezdőbe a Senators trénere: “Remek kapus Gerber, és szerettük volna nyomás alá helyezni. Ráadásul remekül ismeri a Carolina együttesét, és tisztában van az egyes játékosok képességeivel. Úgy gondoltam, hogy ha sikerül nyernie kedd este, akkor az az önbizalmának jót tenne, és gyakrabban szerepelhetne kezdőként.” – mondta a Bryan Murray.

Gerber a tavalyi szezonban remekelt az alapszakaszban, és összesen 38-szor győzött a Carolina, amikor ő állt a kapuban. Ez franchise rekord. A playoffban a tréner mégis Cam Wardot játszatta, és vele sikerült megnyerni a Stanley-kupát. Gerber ennek ellenére nem érzett különösebb elégtételt, amiért sikerült győzniük szerdára virradóra. “Ez is csak egy normális alapszakasz mérkőzés volt.” – mondta a hálóőr, aki 28 lövést hárított. A másik oldalon John Grahame 32 bombát hatástalanított, de négyszer kapitulálnia kellett.

A mérkőzés első gólját a harmadik percben a Carolina lőtte, ám perceken belül egalizált az Ottawa, amelynek a kapujában Gerber a továbbiakban lehúzta a rolót. A jobbszélső Justin Williams szerint a gyors egyenlítő gól döntötte el a találkozót: “Mi szereztük meg a vezetést, de aztán hagytuk őket feljönni, és ez a későbbiekben megbosszulta magát.”

Rosszabbul járt Gerbernél Chris Pronger, aki a nyári átigazolási időszakban a nagydöntős Edmonton Oilers együttesétől az anaheimi Kacsákhoz igazolt. A liga egyik legjobb védője a legutóbbi játéknapon egykori együttesénél vendégszerepelt a holtversenyben ligaelső új csapatával. Az edmontoni közönség nem felejtette el, hogy Pronger az elbukott döntő után maga kérte, hogy elszerződhessen, és ezért minden egyes alkalommal, amikor nála volt a korong kegyetlenül kifütyülték. Ez persze nem zavarta a többszörös All-Start, aki egy remekbe szabott passzal maga is kivette a részét az Oilers legyőzésében.

Sokáig úgy tűnt, hogy simán hozza a meccset a hazai együttes, amely a második negyed közepére már két góllal vezetett. Teemu Selanne még ebben a játékrészben szépített, de az egyenlítő gólra sokat kellett várniuk a Ducks-rajongóknak. Gyakorlatilag az egész harmadik harmadot végigtámadta az Anaheim, teljesen beszorította a házgazdát, de csak az utolsó másodpercekben, hat mezőnyjátékossal támadva sikerült egyenlíteni, a hosszabbításban pedig Ryan Getzlaf belőtte a győztes találatot.

NHL, alapszakasz, 55. játéknap
New York Rangers-Atlanta Thrashers 4-5 – h.u.
Carolina Hurricanes-Ottawa Senators 1-4
Pittsburgh Penguins-New York Islanders 3-2
Tampa Bay Lightning-Washington Capitals 2-5
Montreal Canadiens-Florida Panthers 1-0*
Toronto Maple Leafs-Boston Bruins 1-4
St. Louis Blues-San Jose Sharks 0-2
Edmonton Oilers-Anaheim Ducks 2-3 – h.u.
Calgary Flames-Colorado Avalanche 5-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik