Élet-Stílus

Kézilabda-Eb: hat közé várja Görbiczéket a kapitány

Tatán edzőtáborozik a jövő csütörtökön kezdődő svédországi Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott. Az esélyekről és a felkészülésről Németh Andrást kérdeztük.

A szövetségi kapitány elmondta, hogy a múlt heti Pannon Kupát veretlenül záró együttest az első hat hely valamelyikére várja. A szövetség egyelőre nem fogalmazott meg konkrét elvárásokat, ezekre feltehetően várni kell a csütörtöki elnökségi ülésig. Ekkor nevezi meg a szakvezető a kontinensviadalra utazó keretet is.

Németh András lapunknak visszafogottan nyilatkozott az esélyekről, mivel elmondása szerint egész évben nem tudott az optimális felállásban játszani a válogatott. Mindemellett a szakvezető leszögezte, hogy a magyarok közvetlenül a világ élvonalához tartoznak, és ezt a csapat a Pannon Kupán be is bizonyította. A december 7. és 17. között megrendezésre kerülő torna nagy esélyeseinek az orosz és a norvég együttest tartja Németh.

A szövetségi kapitány elmondta, hogy a tatai edzőtáborban a csapategységek összecsiszolására, illetve a taktikai elemek gyakorlására helyezi a hangsúlyt. Kiemelte emellett, hogy a csapatnak a játékán is gyorsítani kellene az elkövetkező napokban. Véleménye szerint erre a bőven lesz alkalma a válogatottnak a jövő csütörtökön kezdődő

A legfrissebb EHF rangsor (2006.11.29)

Az európai rangsor élcsoportja:
Nők
1. (1.) Dánia
2. (2.) Magyarország
3. (4.) Norvégia
4. (3.) Spanyolország
5. (5.) Oroszország
6. (6.) Szlovénia

Férfiak
1. (1.) Spanyolország
2. (2.) Németország
3. (3.) Szlovénia
4. (4.) Franciaország
5. (5.) Magyarország
6. (7.) Oroszország


Kézilabda-Eb: hat közé várja Görbiczéket a kapitány 1

Kézilabda-Eb: hat közé várja Görbiczéket a kapitány 2

kontinenstorna előtt. Az eddigi munkával és mutatott játékkal elégedett, de jelezte, természetesen akadnak még javítanivalók. Vannak ugyanis az egyes találkozóknak olyan szakaszai, amikor az együttes nem összpontosít eléggé, ekkor sok a figyelmetlenség – mondta az MTI-nek Németh.

Sérülések szerencsére nem nehezítik a gárda felkészülését, a keddi sajtóórán Triffa Ágnes és Orbán Annamária betegség miatt nem lehet jelen, de várhatóan néhány nap múlva már ők is bejelentkeznek Tatán.

Németh András szövetségi kapitány a keddi sajtóórán elmondta: nem akart sok felkészülési mérkőzést lekötni, mert már így is túlzsúfolt a naptár. A csapat az Eb-ig két edzőmeccset játszik Tatán, és jövő kedden, a két nappal a csütörtöki kezdés előtt érkezik Svédországba. Az A csoport első mérkőzésén az osztrákokkal játszanak Görbiczék, egy napra rá pénteken Macedónia majd vasárnap Szerbia-Montenegró következik.

A tatai keret
Kapusok: Herr Orsolya (Győri Audi ETO KC), Pálinger Katalin (Krim Ljubljana), Triffa Ágnes (Vasas-Invitel)
Jobbszélsők: Balogh Beatrix (Cornexi-Alcoa-HSB Holding), Kovacsicz Mónika (Győr)
Jobbátlövők: Hornyák Ágnes (Győr), Mehlmann Ibolya (Aalborg)
Irányítók: Orbán Annamária (Debrecen), Siti Eszter (Krim Ljubljana), Szucsánszki Zita (Budapest Bank-FTC), Görbicz Anita (Győr)
Beállósok: Borbás Rita (Dunaferr), Szamoránsky Piroska (FTC), Borbély Zsanett (Kiskunhalas)
Balátlövők: Ferling Bernadett (Dunaferr), Szűcs Gabriella (Debrecen), Tóth Tímea (FTC)
Balszélsők: Kirsner Erika (FTC), Vérten Orsolya (Győr)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik