Élet-Stílus

Hopkins nehézsúlyban akar visszatérni

Mindössze hat hónappal visszavonulása után visszatérésre készül Bernard Hopkins, korábbi középsúlyú ökölvívó világbajnok, akinek feltett szándéka, hogy ismét az Egyesült Államokba kerüljön a nehézsúly koronája.

A 41 éves öklöző a Boksz Világtanács (WBC) trónját vette célba, amelyen jelenleg a kazah Oleg Maszkajev ül. A másik két jelentős szervezetnél az orosz Nyikolaj Valujev (Boksz Világszövetség, WBA), illetve az ukrán Vlagyimir Klicsko (Nemzetközi Bokszföderáció, IBF) az aktuális világbajnok.

Hopkins elárulta: nagy terve megvalósításához elsősorban eddigi utolsó, júniusi csatájából meríti az erőt, akkor ugyanis egyhangú pontozással nyert félnehézsúlyú honfitársa, Antonio Tarver ellen. Ezután jelentette be visszavonulását.

A tengerentúli bokszoló korábban 11 évig volt a középsúly világbajnoka, tavaly valamennyi nagy szervezet – Boksz Világtanács (WBC), Boksz Világszövetség (WBA), Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), Boksz Világszervezet (WBO) – címét birtokolta, de előbb júliusban, aztán decemberben is kikapott Jermain Taylortól. Profi pályafutása során eddig 48 győzelmet aratott, 4-szer kapott ki, egyszer pedig döntetlenre végzett.

A jelenleg 81 kg súlyú Hopkins elmondta, az év végéig el akarja érni a 90 kg-ot, amellyel már szerinte esélyesként veheti fel a harcot a 108 kg-os Maszkajevvel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik