Élet-Stílus

Gyásznap Puskás temetésének napja

A kormány elfogadta azt a rendeletet, amely Puskás Ferenc temetésének napját nemzeti gyásznappá nyilvánítja.

A kormány méltóságteljes kegyelettel adózva a november 17-én elhunyt labdarúgó, a világ egyik legismertebb és legnagyobb magyar sportembere, Puskás Ferenc emléke előtt, a nemzet egészét megrendítő gyász kifejezéseként nyilvánítja december 9-ét nemzeti gyásznappá.

A nemzeti gyásznapon a lobogót ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással az Országház előtt fel kell vonni, majd félárbocra kell ereszteni.

A Magyar Köztársaság nemzeti jelképeinek és az országra utaló elnevezések használatáról szóló 1995. évi LXXXIII. törvény 5/A. §-ának (1) bekezdésében meghatározott középületekre zászlóhasználat esetén gyászlobogót kell kifüggeszteni, lobogóhasználat esetén az állami lobogót és az európai lobogót félárbocra kell ereszteni. A nemzeti gyásznapról szóló rendelet szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben.


Madridi gyászmise Puskás Ferenc emlékére


Gyászmisét tartanak csütörtökön este Madridban Puskás Ferenc emlékére, a Real Madrid és a spanyolországi magyar nagykövetség közös szervezésben. A legendás magyar játékosra, az Aranycsapat kapitányára este fél 9-kor emlékeznek, a Santiago Bernabeu-stadion melletti Sagrados Corazones templomban – tudta meg az MTI Mátrai Zsuzsanna helyettes külügyi szóvivőtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik