Élet-Stílus

F1: már csak egy hely kiadó

Már majdnem teljes a 2007-es Forma-1-es világbajnokság pilótáinak névsora. Már csak egy szabad versenyautó van a mezőnyben, a Spyker csapatnál. Schumacher visszavonulása eleve komoly változást jelent a Forma-1 életében, de ezen kívül is sok újdonság lesz.

A múlt héten a McLaren Mercedes világossá tette, hogy a világbajnok Fernando Alonso mellett Lewis Hamilton vezetheti a csapat másik versenyautóját. Ezzel szinte teljesen beteltek az üres helyek a csapatoknál.

Egyetlen pilótának juthat még hely, miután a Spyker MF1 Teamnél egyelőre csak Christijan Albersszel kötöttek szerződést. A Spyker második autójára esélyes volt a McLaren tesztpilótája, Gary Paffett is, de ő nem akar pénzt fizetni a versenyzésért.

Nagy változások következnek, miután mindössze három csapat tartotta meg idei pilótáit 2007-re. A Toyotánál Ralf Schumacher és Jarno Trulli, a Hondánál Jenson Button és Rubens Barrichello helye biztos. A vezetők állítása szerint a Toro Rossónál is marad Vitantonio Liuzzi és Scott Speed, ezt azonban még hivatalos közleményben nem erősítették meg.

Az élcsapatok közül a McLarennél a legnagyobb a változás, miután teljesen új párossal vágnak neki a következő idénynek. A bajnokság esélyesei közül a Ferrarinál Felipe Massa és a McLarentől érkező Kimi Räikkönen, a Renault-nál Giancarlo Fisichella és a korábbi tesztpilóta, Heikki Kovalainen jut majd szerephez.

Hasonlóan alakulnak a dolgok a Williamsnél is, akik idei tesztpilótájukat, Alexander Wurzot léptették elő az ifjú Nico Rosberg mellé. Mark Webber a Red Bullhoz igazolt, ahol David Coulthard csapattársa lesz.

Robert Kubica, aki év közben váltotta fel Jacques Villeneuve-öt, jövőre is folytatja a versenyzést a BMW-nél. A másik bajor versenyautóban Nick Heidfeld ül majd.

Tacuma Satót imádják a japánok, így nem is kétséges a helye a Super Agurinál. Csapattársaként 2007-ben az igazán tapasztalt tesztpilóta, a Hondától érkező Anthony Davidson is kipróbálhatja magát a legjobbak között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik