Élet-Stílus

NFL: idén is számolni kell a Seattle-lel

A tavalyi Super Bowl-döntős Seattle Seahawks együttese a múlt héten visszatért Shaun Alexander vezetésével legyőzte a Green Bayt a forduló zárómérkőzésén.

Múlt héten tért vissza a Seattle keretébe Shaun Alexander, miután hat mérkőzést lábtörés miatt ki kellett hagynia. A hétfő esti, 34-24-re megnyert találkozón a running back ismét a tavalyi önmagát idézte, amikor őt választották a liga MVP-jének. A csapatának szüksége is volt egy jó formában játszó Alexanderre, hiszen az irányítójuk nem villogott: Matt Hasselbeck ugyan dobott három touchdown-passzt, de emellett volt három interceptionje, és összesen „csak” 157 yardot passzolt.

A Packers irányítójának is volt már jobb napja, annak ellenére, hogy a körülmények neki kedveztek. Hóesés és fagyos idő várta a Green Bayt Seattle-ben, de a statisztikák szerint pont ilyenkor játszik a legjobban Brett Favre. Az irányító 41 meccset megnyert, és csak nyolcszor veszített, ha a hőmérő higanyszála 1 fok alá zuhant. Hétfő este azonban Favre nem tudta győzelemre vezetni a Green Bayt. Volt egy touchdown-passza, és a dobott 266 yard is szép teljesítmény, amit azonban a három interception alaposan lerontott.

A második félidő első perceiben a 12-21-es vezetést szerzett a vendégcsapat, egészen odáig a Seattle csak mezőnygólból volt eredményes. A harmadik negyed utolsó perceiben aztán megtört a jég, és Hasselbeck 23 yardos passzával D.J. Hackett ért el touchdownt (19-21). Az utolsó játékrészben fordította meg a mérkőzést Alexander és Hasselbeck: az előbbi futásaival, az utóbbi pedig két touchdown-passzával eldöntötte a rangadót.

A Seattle a 7-4-es mérlegével vezeti az NFC nyugati csoportját, míg a Green Bay Packersnél lassan beletörődhetnek abba, hogy sorozatban harmadik alkalommal maradnak le a playoffról.

NFL, alapszakasz
Seattle Seahawks-Green Bay Packers 34-24

Ajánlott videó

Olvasói sztorik