Élet-Stílus

FTC: megérkezett a megmentő?

Dámosy Zsolt az elmúlt hetekben rendszeresen drámai kijelentéseket tett, de a Nemzeti Sport információi szerint hamarosan megoldódhatnak a klub anyagi gondjai. A megmentő a sportban eddig nem érdekelt Wallis Zrt. lehet.

A sportnapi lap úgy tudja, hogy a klub vezetősége egyeztet a Wallis Befektetési, Gazdasági és Vagyonkezelő Zárt Részvénytársasággal, sőt egyre több jel mutat arra, hogy egészen a megállapodásig is eljuthatnak a tárgyalópartnerek.

Titkolóznak a felek

Dámosy Zsolt, az FTC elnöke a közszolgálati televízió reggeli műsorában elmondta, hogy nem tudja megerősíteni ezeket a híreket, hiszen az összes céggel, amellyel tárgyalásban állnak, titoktartási nyilatkozatot írtak alá. A Wallis sajtóosztályán lapunk megkeresésére elmondták, hogy a cég nem tartja időszerűnek a sajtóban megjelent hírek kommentálását.

A részvénytársaság egyébként nem először kerül képbe, hiszen nyáron a 100% Fradi hetilap megírta, hogy a spanyol cégeken és az OTP-n kívül a Wallis is érdeklődik az FTC, illetve az Üllői út és Könyves Kálmán körút sarkán lévő hat plusz két hektáros területért. Akkor ezt az értesülést “nem hivatalosan” többen is megerősítették, de a Wallis végül mégsem pályázott (a Kincstári Vagyoni Igazgatóság várhatóan hamarosan új pályázatot ír ki).

Romlott a helyzet

A Ferencváros új elnökének volt ideje feltérképezni a klubnál uralkodó állapotokat, és egy interjúban kijelentette, hogy “eltűnhet a magyar labdarúgásból a Ferencváros”, ha nem találnak sürgősen befektetőket. November elején Dámosy úgy nyilatkozott, hogy ennek ellenére nem bánta meg, hogy elvállalta a feladatot.

A klubelnök elmondta, hogy rövidesen megjelenhet a klubnál a felszámoló biztos, ha rövid időn belül nem sikerül előteremteni 500 millió forintot. “Eddig a jelöltek mindegyike elzárkózott a Fradi támogatásától. De ez talán érthető is: senki sem akar mások által eltapsolt pénzeket visszafizetni.” – mondta Dámosy, majd hozzátette, hogy az elkövetkező hetekben megállás nélkül tárgyalni fog.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik